Bivša predsednica PREŠEVA Ardita SINANI u Kurtijevom kabinetuAljbin Kurti, premijer Kosova, imenovao je Arditu Sinani, bivšu predsednicu opštine Preševo i jednu od vodećih ličnosti Partije za demokratsko delovanje (PDD), za političku savetnicu za Bujanovac, Preševo i Medveđu, saopštio je Kurtijev kabinet, a preneli su mediji u Srbiji, među njima portal Bujanovačke sa juga Srbije.

Kurtijev kabinet je saopštio da je ovo „prvi korak ka uspostavljanju Kancelarije za Preševo, Bujanovac i Medveđu kojom će koordinirati Ardita Sinani sa ciljem unapređenja položaja Albanaca na ovom području“.Podsećamo, Ardita Sinani se na funkciji predsednice opštine Preševo nalazila u periodu od maja 2021. godine do aprila ove godine i poznato je da je među albanskim političarima s juga Srbije uvek bila favorit Aljbina Kurtija.

Takođe podsećamo, kada je u avgustu 2020. godine Vlada Srbije raspustila lokalnu vlast u Preševu Ardita Sinani je izabrana u Privremenom organu vlasti u ovoj opštini.S. Kostić / Bujanovačke

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar