Biblioteka i Pedagoški fakultet potpisali protokol o saradnjiJavna biblioteka „Bora Stanković“ i Pedagoški fakultet u Vranju potpisali su protokol o međusobnoj saradnji.

Protokol su potpisali Zoran Najdić, direktor Biblioteke, i Dragana Stanojević, dekanica Pedagoškog fakulteta.Direktor Najdić je potencirao „tačke prepoznavanja dve važne ustanove u Vranju i potrebu ozbiljne saradnje u interesu i Biblioteke i Pedagoškog fakulteta, a pre svih, studenata kojima će biti dostupni čitaonica, stručna i druga literatura“.

Otvoreni smo za studente Pedagoškog fakulteta kao i za ovu obrazovnu ustanovu na zajedničkim projektima na polju obrazovanja, izdavaštva, tribina i seminara, nagovestio je Najdić.

Dragana Stanojević, dekanica Pedagoškog fakulteta u Vranju, zahvalila je Biblioteci na ponuđenoj saradnji.

Naše dve ustanove imaju više zajedničkih tačaka, studenti će širiti čitalačka interesovanja, a mi ćemo zajedno organizovati tribine i seminare i takođe zajedno raditi na polju izdavaštva, kao i na izradi projekata vezanih za obrazovanje, a u želji da doprinesemo razvoju lokalne zajednice, poručila je dekanica Stanojević.

Dekanica Pedagoškog fakulteta je najavila formiranje kluba prijatelja fakulteta u nadi da će to doprineti široj saradnji fakulteta sa drugim ustanovama i organizacijama.

S. Kostić  • Ostavi komentar