Biblioteka „Bora STANKOVIĆ“ Predavanje „Književnost kao LEK“ u VranjuU Biblioteci “Bora Stanković” u Vranju, 10. jula, od 19 časova, biće održano predavanje „Književnost kao lek“.

Predavači dr Vanja Bokun Popović i Sanja Telebak u interakciji sa publikom objasniće kako književnost utiče na naše mentalno zdravlјe, utiče na smanjenje stresa i  zašto književnost ima jednu od najznačajnijih uloga kroz vekove i civilizacije.

Otkrivaju zašto nemaju svi osetlјivost ni afinitet za darove koje nosi književnost i šta raditi ako smo jedini u okruženju koji volimo lepe stvari.

Dr Vanja Bokun Popović doktor je psihologije i master pedagogije. Autor je nekoliko knjiga, preko 100 programa ličnog razvoja i redovni je dopisnik za medije u region.

U svom stručnom radu kombinuje dokazane naučne modele, neurobiološke zakonitosti psihoterapeutske principe sa književnošću, umetnošću i muzikom, sa cilјem ostvarivanja dublјe integrisanosti uma i tela.

Sanja Telebak izdavač i vlasnik autorskih prava za knjigu  Umetnost kontemplacije (Nežni put do celovitosti i blagostanja) autora Ričarda Rada.  • Ostavi komentar