BEV povodom prosečne plate: Vranje ponovo na SAMOM DNU

Eko Taxi Vranje

Udruženje građana Borino i Evropsko Vranje objavilo je saopštenje za javnost povodom prosečne plate u Republici Srbiji. Portal InfoVranjske.rs saopštenje prenosi u celosti i bez dodatnih izmena.

Godinama unazad Pčinjski okrug i grad Vranje na samom su dnu lestvice neto zarada u republici. Najnoviji izveštaj Republičkog zavoda za statistiku samo potvrđuje ovu sumornu i tešku socijalno-ekonomsku situaciju i stanje u kojem se nalazi stanovništvo našeg grada i okruga.Sa tek nešto više od 55.000 dinara na mesečnom nivou prosečnih neto zarada, uz napomenu da većina zaposlenih ima primanja koja su na granici „minimalca“, odnosno minimalne zarade po Zakonu o radu, i dela stanovništva bez gotovo ikakvih primanja, osim minimalnih i nedovoljnih socijalnih izdavanja, više je nego jasno da je stanje u kojem se nalazimo neodrživo!

Svesni smo činjenice da akcija koju smo preduzeli a koja je pre svega usmerena na najugroženije slojeve naših sugrađana, treba da bude tek inicijalna u odnosu na predstojeće i one koje će uslediti, kojih je preko potrebno u većoj meri i obimu, da bi se tek do neke mere poboljšao socijalno ekonomski status pomenutih lica.

Zbog svega navedenog tražimo i očekujemo pre svega sistemska rešenja, u vidu smanjenja svih vrsta poreza i olakšica prema Republici, neophodne nove investicije i radna mesta i poboljšanje infrastrukture u svakom smislu, pa i (verovatno) onom najvažnijem, kadrovskom na svim nivoima upravljanja!

Naglašavamo i ovom prilikom na kraju možda i najvažniji od svih argumenata za naše težnje i zahteve, geo-stratešku i u aktuelnoj političkoj situaciji kao takvoj, poziciju Pčinjskog okruga od izuzetnog značaja za državu, te da je u tom smislu i usled svega navedenog potrebno hitno reagovanje, sveobuhvatnom državnom strategijom, svim raspoloživim instrumentima i sredstvima, a što će u perspektivi doprineti na prvom mestu održivosti, a onda i rastu i razvoju u ekonomskom i svim sferama života i društva, za šta smo sigurni da jeste na dobrobit države u celini!

Udruženje građana „Borino i evropsko Vranje“ (BEV)  1. Buda 01/10/2022
  2. Luka 01/10/2022
  3. LoLa 01/10/2022
  4. Miloš 01/10/2022
  5. Ko je ovde lud 02/10/2022
  6. Mile od Repince 02/10/2022
  7. MiC 02/10/2022
  8. Turija 03/10/2022

  Ostavi komentar