BEV: Krivične prijave „ŠTANCOVANE“ bez ikakvog PRAVNOG osnova

Eko Taxi Vranje

Udruženje građana „Borino i Evropsko Vranje“ objavilo je na svojoj zvaničnoj Facebook stranici da su pojedini članovi ovog udruženja dobili prekšajne prijave zbog učestvovanja u drugom Ekološkom protestu, održanom 4. decembra.

Udruženje je u svom obaveštenju objavilo da su prekršajne prijave podnete i drugim učesnicima protesta, kao i članovima opozicionih političkih stranka u Vranju.Gospodo, mala je cena nažvrljana stidom na tom listu papira da budeš i ostaneš čovek, da staneš iza svojih ideala i podržiš ono što misliš da valja u životu. Ali ni ta mala cena neće vam, gospodo ne baš tako draga, biti plaćena, jer iste naloge štancujete bez ikakvog pravnog osnova – stoji u saopštenju.

Jedna od ranijih akcija UG BEV

Bevovci su obavestili da će „pružiti besplatnu pravnu pomoć svakom građaninu protiv koga je izdat prekršajni nalog, da se ne povinuju prljavim sredstvima zastrašivanja građana, uz otvoren poziv da iste ni u kom slučaju ne plaćaju“.

Nikola Ilić, jedan od članova BEV-a i advokat u Vranju, protiv koga je podneta prekršajna prijava poručio je svim građanima da ne plaćaju prekršajne naloge, već da u roku od osam dana od prijema, podnesu zahtev za sudsko odlučivanje.

U svim slučajevima kao dokaz navedene su fotografije ljudi, koje nisu same po sebi, po sluvu pozitivnopravnih propisima Republike Srbije, dovoljan dokaz za kažnjavanje. Ovakvi postupci, ovakvi pritisci na građane mogu biti samo i jedino kontraproduktivni, te predstavljati opterećenje i ovako postupcima  preoptrećenog prekršajanog suda – rekao je Nikola Ilić za portal InfoVranjske.rs

Privatna Arhiva: Nikola Ilić, član BEV-a

Ilić je postavio pitanje o načinu prikupljanja podataka na ovakav način.

Ko je i na koji način izvršio obradu? Da li za takvu obradu podataka postoji pravni osnov ili je pak reč o primeni tehnologije koja nije dozvoljena, a na koju  je od strane Poverenika MUP i u par navrata upozeren, a na šta je već kolega Rodoljub Šabić upozoravao? – rekao je Ilić.

MSB  1. Miki 23/12/2021
  2. Ministar bez vojske 23/12/2021
  3. Luka 23/12/2021
  4. Vranje rupa 23/12/2021
  5. Nenad 23/12/2021
  6. Teja 23/12/2021
  7. bujanovac 23/12/2021
  8. BOKI 24/12/2021
  9. 4s 25/12/2021

  Ostavi komentar