Aktivizam i mladi

BEV: GRADONAČELNIČE građani OČEKUJU odgovoreUdruženja građana Borino i Evropsko Vranje objavilo je saopštenje za javnost. Portal InfoVranjske.rs ovo saopštenje prenosi u celosti i bez dodatnih izmena. Stavovi iznešene u saopštenju nisu stavovi portala, i InfoVranjske.rs ne odgovaraju za navode u njemu.

Otvoreno pismo Upravi i rukovodstvu grada Vranja, gradonačelniku, većnicima. Udruženje građana „Borino i evropsko Vranje“ (UG BEV) je punih godinu dana bez odgovora na postavljena pitanja pomenutim organima vlasti, te usled toga želimo da se ovim putem, javno i na transparentan način obratimo njima i celokupnoj javnosti.Hronološki, prvo od pitanja na koje još uvek nismo dobili, a očekujemo odgovor, tiče se premeštanja jedne od uličnih biblioteka („Stari dani“) postavljene od Udruženja na platou u neposrednoj blizini, sada već čuvene mape grada, ranije jednog od simbola centra grada poznatoj po specifičnoj izradi i umetničkom dojmu, a sada po ceni rekonstrukcije koja je za nju (pre)plaćena, sa po realnim procenama za tu vrstu posla basnoslovnih 20.000€, a da se na njoj već sada, jasno uočavaju tragovi oštećenja, odnosno očigledno loše sprovedenog procesa i realizacije same rekonstrukcije i dogradnje.

Pitamo Vas, još jednom, zasto je biblioteka premeštena na drugu lokaciju?Dalje, zašto nije realizovan projekat modernog sportskog terena i dečjeg igrališta u naselju Češalj, za čiju realizaciju je UG BEV osmislilo projekat i čak obezbedilo deo sredstava iz fondova opredeljenih za takve svrhe sa ciljem sudelovanja, u svakom smislu u izvršenju istog, a da su, uprkos svemu navedenom, uključujući vaša „čvrsta“ obećanja, građani ostali uskraćeni za jedan takav sadržaj u svom neposrednom okruženju?

Još jedno od pitanja je i dokle se stiglo sa realizacijom inicijative u implementaciji već postojećeg projekta izgradnje novog sportskog centra, za koji je Udruženje od većnika za sport dobilo „čvrsta uverenja“ da ce biti sprovedena u delo i pritom vas i ovom prilikom podsećamo da je inicijativu svojim potpisom i učešćem u peticiji pod nazivom: „Novi sportski centar na starom mestu“, u organizaciji UG BEV podržalo preko hiljadu naših sugrađana?!

Na kraju, kada ćete dati izjavu i izjasniti se o sopstvenoj odgovornosti povodom afere „Avenija“, o kojoj ovde detalje nećemo iznositi, jedino iz audio snimaka koje je javnost imala priliku da čuje, posve jasno da se radi o određenim zloupotrebama u sprovođenju javnih nabavki kod poslova „hvatanja pasa lutalica“?

Pitanja se odnose na sve odgovorne u vlasti a najpre na najodgovornijeg među njima, dakle pre svih tiču se gradonačelnika!

Gradonačelniče, podsećamo Vas da ste odgovorni građanima, odgovorite nam na postavljena pitanja!

Podsećamo, UG BEV najavilo je izlazak na republičke izbore 3. aprila, kao predstavnici Saveza 90/zelenih. Nakon čega su i otvorili prostorije u ulici Vule Antića.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Ema 18/01/2022
    2. Ceda 18/01/2022
    3. Joca 28/01/2022
    4. Joca 02/05/2022

    Ostavi komentar