BERIŠA: Budućnost ALBANACA u Srbiji nije ni u PRIŠTINI ni u TIRANIBudućnost Albanaca u Srbiji nije ni u Prištini ni u Tirani, jer svi Albanci u Srbiji ne misle na isti način», poručio je u izjavi za Radio televiziju Vojvodine Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji, prenosi list Politika.

Beriša tvrdi „da se mišljenje Albanaca u Srbiji razlikuje od mišljenja poslanika Šaipa Kamberija.Albanci u Srbiji pogotovo ne razmišljaju kao Šaip Kamberi koji mora da sprovodi politiku Aljbina Kurtija, jer je na njegovom platnom spisku, ističe Beriša.

Predsednik Matice Albanaca ne nagoveštava krupnije događaje na susretu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera kosovskih institucija Aljbina Kurtija u Ohridu 18. marta.Ne očekujem da će se u Ohridu dogoditi nešto spektakularno, predlog Evropske Unije je jasan, on ne insistira na međusobnom priznavanju, ali traži da se formira Zajednica srpskih opština, zaključuje Beriša.

Podsećamo, udruženje Matica Albanaca u Srbiji formirano je u januaru 2015. godine i blisko je aktuelnoj vlasti u Srbiji, pozivajući se da želi bolje odnose Srba i Albanaca.

Ovo udruženje u harmoniji sa stavovima vlasti u Srbiji u više navrata ističe „da Kurti nema podršku Albanaca u Srbiji“ i da „Nemačka opstruira rad Suda za zločine OVK“.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar