Banjski „Rasadnic“: „Hleb i kifle“ pokreću proizvodnjuBeogradska firma „Hleb i kifle“ uskoro pokreće proizvodnju u plastenicima u Vranjskoj Banji na prostoru nekadašnje „Donje staklare“, „Rasadnika“, koje je ova forma kupila u septembru 2016. godine, saznaje portal InfoVranjske.rs na mestu izvođenja radova u Banji.

Beograđani su do sada postavili šest plastenika i još tri „kostura“ za plastenike i uredili zemljište za nove plastenike, iskoristivši ukupno skoro trećinu čitave površine nekadašnjih „Rasadnika“ koja iznosi oko osam hektara.Beogradski lanac pekara je „Rasadnike“ kupio 2016. godine za 36 miliona dinara, ali već šest godina nije pokrenuo proizvodnju cveća i ranog povrća, iako je JP „Uprava Banje“ obezbedila još 2018. godine temperaturu „ulazne vode“ od 70 stepeni.

Prema saznanju portala, poslovna politika firme „Hleb i kifle“ se u značajnoj meri promenila u avgustu 2020. godine, kada je veliki lanac pekara iz Hrvatske „Mlinar“ kupio ovu beogradsku firmu, a za direktora postavio Slovenca Andreja Belea, ranijeg direktora ljubljanskog «Belvila» u Beogradu.

InfoVranjske.rs takođe saznaju da iza „mlinara“ stoji veliki britanski fond „MID Europa“.

S. Kostić    1. Nesa 28/10/2022

    Ostavi komentar