Banjska petlja preskupa za državu

Eko Taxi Vranje

Petlja na Koridoru 10 za Vranjsku Banju preskupa je za državu Srbiju, pa nije nemoguće da će realizacija ovog projekta toliko potrajati da će aktuelna vlast dići ruke od nje, javlja portalu InfoVranjske izvor iz JP „Koridori Srbije“.

Po ovom izvoru portala, „aktuelna vlast u Srbiji se baš zapetljala u probleme sa banjskom petljom, prvenstveno zbog preskupog objekta, a u procepu između dugog vremenskog perioda potrebnog za realizaciju projekta i obećanja datih lokalnim funkcionerima gradske vlasti i SNS u Vranju i građanima Vranjske Banje“.Projektno-tehnička dokumentacija je tek počela da se radi, a u „Putevima Srbije“ se već hvataju za glavu zbog projekta petlje koji će biti preskup, a u prvom redu zbog neophodnosti da se izgrade tri mosta, iznad autoputa, Južne Morave i preko železničke pruge i puta Vranjska Banja – Kriva Feja – navodi izvor InfoVranjskih.

Po njegovim rečima, „dodatno će koštati i nužna eksproprijacija privatnog zemljišta u katastarskim opštinama Moštanica i Vranjska Banja, kao i izgradnja prilaznih puteva“.

Ilustracija FOTO Info Vranjske

Izvor portala potencira „da je velika nervoza zahvatila projektante u „Putevima Srbije“ zbog vremenski duge realizacije projekta banjske petlje“.

Čak i da do kraja ove godine završe sa projektno-tehničkom dokumentacijom, već u 2022. godini očekuje ih mučan i nepredvidivo dug postupak eksproprijacije privatnog zemljišta, pa je obećanje vlasti da će izgradnja petlje za Vranjsku Banju na Koridoru 10 kod sela Moštanice pod znakom pitanja – objašnjava izvor InfoVranjskih.

Izvor portala na kraju primećuje „da je bio u prilici da vidi kako nervoza obuzima i gradsku vlast u Vranju na čelu sa SNS, jer su izbori najavljeni za april naredne godine, a do tada nema teorije da banjska petlja bude gotova“.

Najbolnije im je to što neće moći da zapuše usta opoziciji i hvališu se i šepure sa izgrađenom petljom, svesni da taj „film“ sigurno neće gledati do narednih izbora – zaključuje izvor portala iz JP „Koridori Srbije“.

S. Kostić    1. Sns 10/08/2021
    2. Па 10/08/2021
    3. Dolinarac 10/08/2021
    4. Peric 11/08/2021
    5. Boki 2000 11/08/2021
    6. Co ki 11/08/2021

    Ostavi komentar