Baba Zlatina na pola puta: Do „KALDRME“ još dosta vremenaRekonstrukcija Baba Zlatine ulice stigla je na „pola puta“, a do kaldrme ima još dosta vremena, uverile su se InfoVranjske.rs na licu mesta u ovoj znamenitoj vranjskoj ulici.

Podzemne instalacije završene su na polovinu ove ulice dugačke 300 metara, a u drugom delu se i dalje izvode radovi na rekonstrukciji kanalizacione i vodovodne mreže.Baba Zlatina je koliko-toliko prohodna za pešake, a koliko će to potrajati, zavisiće od meteoroloških uslova, suvi oktobar je na izmaku, pa stanovnici ove ulice strepe od onoga što će im doneti dolazeći novembar, karakterističan po kišama i susnežici.

Na ulazu u Baba Zlatinu iz ulice Kralja Stefana Prvovenčanog nema table sa putokazom koja pokazuje smer prema spomen kući književnika Bore Stankovića, jer je ta tabla premeštena na početku ulice Oca Justina odakle se ulazi u rodnu kuću najslavijeg Vranjanca.Žitelji Baba Zlatine strahuju i od najave gradske vlasti da će rekonstrukcija ove ulice potrajati devet meseci, jer to može da znači da posao može da se oduži i koji mesec više, baš kao u slučaju rekonstrukcije ulice Bore Stankovića.

Podsećamo, rekonstrukcija Baba Zlatine ulice počela je 21. septembra ove godine, a radovi se posle skoro mesec i po dana i dalje izvode na podzemnim instalacijama, fekalnoj kanalizaciji, dok su vodovodna mreža, mreža atmosferske kanalizacije i kaldrma na čekanju.

S. Kostić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Maja 31/10/2022
    2. Zoran 31/10/2022
    3. Todorović 31/10/2022
    4. Odgovorni građanin 31/10/2022

    Ostavi komentar