Baba Zlatina: Agonija koja TRAJEStanovnici Baba Zlatine ulice u postupku njene rekonstrukcije konačno su odahnuli, nadležni se smilovali i posipali ovu raskopanu ulicu rizlom i omogućili koliko-toliko normalno kretanje i vozila i pešaka, uverio se portal InfoVranjske.rs na licu mesta.

Baba Zlatina je posuta rizlom iz dva smera, od ulaza iz ulice Kralja Stefana Prvovenčanog pa do ograde dvorišta Spomen kuće književnika Bore Stankovića, kao i iz ulaza iz ulice Jovana Jankovića Lunge, ali je raskopani deo sa blatom i gomilama zemlje ostao u tom stanju na dužini od pedesetak metara.Građani koji moraju da prolaze tim neposutim delom, silom prilika moraju da koriste usku stazu kako bi prošli sa što manje blata na svojoj obući.

Kao da hodam ivicom provalije, tako se osećam, jer, koliko god da se trudim, na obući ponesem i malo blata, jer je ovaj deo bez šljunka, a mi moramo do svojih kuća, druge nema, jada se stanovnica Baba Zlatine ulice čija je kuća baš na nesređenom delu.Komšije je zadirkuju rečima „kako je bilo, sad je dobro“, ali i oni prikukaju dok prolaze uskom stazom kroz još uvek blatnjavi deo Baba Zlatine ulice.

Skoro su tri meseca prošla od početka rekonstrukcije, najavljeno je da će taj posao biti okončan za devet meseci, a šta nas čeka dok se konačno ugradi kaldrma, videćemo, skeptični su žitelji ove znamenite vranjske ulice.

Podsećamo, rekonstrukcija Baba Zlatine ulice počela je 21. septembra ove godine i za manje od tri meseca zabeleženo je pet havarija na vodovodnoj mreži.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Komsija 09/12/2022
    2. Todorović 09/12/2022
    3. Vikiliks 10/12/2022

    Ostavi komentar