Apelacioni sud PRESUDIO MRTVOJ HančankiSlučaj koji se ovih dana dogodio u Vladičinom Hanu retko je kad zabeležen u srpskom pravosuđu.

Prema velikom broju dokaza, Apelacija u Nišu doneo je presudu u korist tužiteljke i to u času kada je ona odavno peminula.Naime, Apelacioni sud u Nišu, rešavajući po žalbi tužene Marice Marčić iz Vladičinog Hana u predmetu broj 26 Gž. 1052/2021, doneo je presudu u predmetu u kome je tužilja Boska Destanović preminula 29. decembra prošle godine.

Dokaze o ovoj na kraju bizarnoj priči donela je Radmila Marčić, ćerka tužene Marice.Ilustracija FOTO Info Vranjske

Tužena Marica Marčić je 30. novembra prošle godine regularno uložila žalbu Apelacionom sudu u Nišu na presudu Osnovnog suda u Surdulici, sudska jedinica u Vladičinom Hanu P-7 P br.. 164/19 od 14. septembra 2020. godine, i to pre smrti tužilje Destanović.

Advokat nije nije obavestio Apelacioni sud u Nišu o smrti tužilje, a bio je dužan po zakonu da to uradi i podnese zahtev za prekid sudskog postupka – objašnjava Radmila Marčić.

Marčićeva je elektronskom poštom 9. januara ove godine obavestila Apelacioni sud u Nišu o smrti tužilje o čemu poseduje i pisani dokaz.

Iz Sudske jedinice u Hanu žalba je dostavljena Apelaciji u Nišu 30. novembra prošle godine, a spisi predmeta su dostavljeni Apelacionom sudu 18. marta ove godine, dakle, tri meseca pošto je tužilja preminula – navodi Radmila Marčić.

Tužena u vezi s presudom mrtvoj Hančanki od strane Apelacionog suda u Nišu obratila se zbog ovog slučaja ovom sudu, Ministarstvu pravde, Višem javnom tužilaštvu u Nišu, Apelacionom javnom tužilaštvu u Nišu i Višem javnom tužilaštvu u Vranju.

Marčićevi su podneli krivične prijave protiv NN lica, ali i protiv članova sudskog veća Apelacionog suda u Nišu, Stojanke Vujošević, predsednice Veća, i članova Veća, Nikole Pržića i Olivere Jovanović.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar