Apel banjskih roditelja: Vozači, USPORITE pored vrtića

Eko Taxi Vranje

Grupa roditelja dece predškolskog uzrasta u Vranjskoj Banji preko portala InfoVranjske.rs apeluje na vozače da uspore kada prolaze ulicom pored vrtića „Bambi“ u ovom mestu.

Pozivamo vozače, posebno one mlađe, da uspore kada voze svoje automobile ulicom pored vrtića i korita Banjske reke, naročito kada roditelji decu dovode u vrtić i parkiraju svoja kola na uskoj ulici pored ove ustanove, grupa roditelja Banjčana poziva vozače motornih vozila na uviđajnost i prema deci i prema roditeljima.Roditelji su zabrinuti zbog brze i ponekad prebrze vožnje ulicom u kojoj se nalazi vrtić „Bambi“ u Vranjskoj Banji koji je u sastavu Predškolske ustanove „Naše dete“ u Vranju.

Većina vozača vozi svoje automobile neprilagođenom brzinom ulicom pored vrtića, i zimi, ali posebno leti kada u Banju pristignu gastarbajteri iz zemalja Evropske Unije sa jakim i brzim vozilima, a naročito nas je preplašio mlad Banjčanin koji je vozio „porše“, on nije vozio, već je nisko lete, upozoravaju roditelji.

Uzani kolovoz ulice pored vrtića i uzani trotoar takođe predstavljaju opasnost za roditelje i decu u ovom delu Vranjske Banje.

Strahujemo da se nešto ne desi deci, roditeljima, ali i njihovim parkiranim vozilima, uzani kolovoz na kome nema „ležećeg policajca“, tu je i trotoar tesan, do ulice je i kineta reke, pa je sve moguće usled brze vožnje, baš kao što je prošlog leta „BMW“ umalo prešao na trotoar, verovatno vozač zbog prebrze vožnje nije mogao da kontroliše volan i vožnju», kažu roditelji.

Na kraju, roditelji predlažu nadležnim institucijama da na ulici pored vtića u Vranjskoj Banji postave dva «usporivača saobraćaja».

Gumeni ili betonski „ležeći policajac“ potpuno je svejedno, važno je da budu postavljeni zbog vrtića, ali i obližnje škole, i da vozači, hteli-ne hteli, moraju da uspore, smatraju roditelji iz Vranjske Banje.  1. Goran Stosic 15/12/2022
  2. Atlija Milorad 16/12/2022
  3. Atlija Milorad 16/12/2022
  4. Bukibuki 16/12/2022
  5. Paja 18/12/2022

  Ostavi komentar