ANTIĆ: Vučić reaguje samo na PRITISAK sa ulice – PROTESTI dok se ne ispune SVI zahteviDragan Antić iz Skupština slobodne Srbije najavio je održavanje šestog proteste ispred Saborne crkve u Vranje, 22. januara, od 13 časova, jer kako je rekao „predsednika Vučić reaguju samo na pritiske sa ulice“.

Odluku koju je donela Vlada R.Srbije (čitaj Aleksandar Vučić) o brisanju Rio Tinta iz prostornog plana Srbije pozdravljamo – rekao je Dragan Antić, aktvista iz Vranja.Iz Skupštine slobodne Srbije i Saveza ekoloških organizacija Srbije tvrde da nisu ispunjeni svi zahtevi i ovaj iznuđeni potez Aleksandra Vučića smatraju kupovinom vremena do 3. aprila.

Dragan Antić potvrdio je za portal InfoVranjske.rs da će protesti biti nastavljeni sve do ispunjenja i preostala tri zahteva.

Zašto Pahomije NE PODRŽAVA ekološke PROTESTE?

  • 1. Moratorijum na svaki novi rudarski projekat sve do donošenja Zakona o odgovornom rudarenju, u kojem će se ova oblast potpuno urediti jasnim i transparentnim procedurama učešća relevantnih ministarstava (uključujući Ministarstvo za zaštitu životne sredine), ekoloških udruženja, kao i stručne i naučne javnosti. Smatramo da se samo na ovaj način mogu potencijalno ostvariti projekti koji ne nose rizik za dugoročni opstanak stanovnistva, narušavanje životne sredine, imovine građana i pomažu socio-ekonomski prosperitet države Srbije.
  • 2. Otvaranje svih ugovora koje je država Srbija potpisala sa kompanijama koje planiraju ili već rade unutar granica naše zemlje, a nanose veliku štetu životnoj sredini i zdravlju građana. Takvi ugovori pripadaju dvema skupinama poslovanja – projekti iskorišćavanja resursa (rudarenje) i industrije koje zagađuju životnu sredinu korišćenjem prljavih tehnologija.
  • 3. Povlačenje svih policijskih prijava građanima koji su učestvovali u blokadama budući da su ti građani koristili svoja Ustavom garantovana prava i nisu bili u prekršaju. Predstavnici Skupštine slobodne Srbije i Saveza ekoloških organizacija Srbije.

Podsećamo, šesti Ekološki protest najavljen je za subotu 22. januara od 13 časova ispred Saborne crkve u Vranju.

MSB  • Ostavi komentar