ANTIĆ: Još UVEK ne znam da li ću biti KANDIDAT za predsednik GrO SPS

Eko Taxi Vranje

Aktuelni državni sekretar i predsednik GrO SPS-a u Vranju, Zoran Antić u razgovoru za portal InfoVranjske.rs tvrdi da se još ne zna da li će biti kandidat za predsednik ove organizacije u Vranju.

Za sada se zvanično niko iz lokalnog odbora SPS-a nije oglasio o kandidaturi, ali ostaje otvoreno pitanje, hoće li Antić biti novi/stari predsednik ove organizacije, ili će možda neko od predvodnika sa izborne liste za lokalne izbore 2020. godine preuzeti stranku.Podsećamo, Antić je na izborima 2020. godine bio tek na 9. mestu u stranci čije je predsednik na gradskom nivou.

Ispred Antića na lokalnim izborima našli su se Srđan Dekić, koji je predvodio listu socijalista, Branimir Stojančić, Lidija Novković, Stefan Stanković, Milena Marinković, Miroljub Stojčić, Miroslav Dejković i Suzana Mišić Stanković.

Antić objašnjava za InfoVranjske.rs da su ispred lokalnih socijalista trenutno dve vrste izbora. On napominje da su poslednji izbori za centralne funckije u SPS-u održani 2018. godine na 10. kogresu, a da će se na 11. kogresu partije birati novi funkcioneri.

Na 11. kogresu, izabraćemo predsednika, Glavni odbor, Nadzorni odbor i staturanu komisiju. Nakon toga, Glavni odbor će izabrati potpredsednike partije, Predsedništvo i Izvršni odbor. Dok će Izvršni odbor iz svojih redova izabrati predsednika IO SPS-a, objašnjava Antić izborni proces u SPS-u.

Antić napominje da će se pre održavanje 11. kongresa, u Vranju razgovarati sa predstavnicima mesnog i gradskog odbora oko predloga i kandidata za sam kongres.

U ovom momentu, ja kao dosadašnji član Predsedništva SPS-a u dva mandata, kao sekretar partije osam godina i kao predsednik GrO SPS-a u Vranju 11 godina, svedok sam samog dolaska Ivice Dačića na čelo organizacije, rekao je Antić.

Antić napominje da je stav lokalnog odbora i njegov lični stav „da Ivica Dačić bude jedini kandidat, koga će GrO SPS Vranje predložiti“.

Veoma je jasno da je Ivica Dačić zaslužan za veliki povratak SPS-a na političku scenu u Srbiji i to u svom punom kapacitetu, završio je Antić priču o centralnim izborima u SPS-u.

LOKALNI IZBORI U SPS-u

Antić priču o lokalnim izborima u SPS-u počinje podsećanjem da je centrala ove partije 2019. godine donela odluku o produženju mandata svim gradskim i opštinskim funkcionerima na nivou Srbije do 2022. godine.

Najpre, moramo održati izbore na mesnim nivoima, gde će se birati rukovodstrvo, novi predsednici odbora, sekretari, poverenici i tako dalje. A na gradskoj izbornoj konferenciji koja će se održati 24. ili 27. novembra, izabraćemo delegate za kongres i dati naše predloge za najviše funkcije, objašnjava Antić.

Još aktuelni državni sekretar napominje da će najjužniji socijalisti „pored izbora u vezi sa 11. kogresom, izabrati i novi Gradski odbor, posle čega će članovi izabrati i predsednika Gradske organizacije.“

Prema statutu stranke članovi SPS-a će prvo izabrati predsednika gradske organizacije, a na jednoj od prvih sednica GrO SPS-a u Vranju biće izabrani i potpredsednici lokalnog odbora. Pored potpredsednika biće izabran i Izvršni odbor kao i sekratar tog odbora (aktuelni sekretar IO je Branimir Stojančić, prim. aut).

Lokalni izbori 2020. godine u Vranju: Lista SPS

Što se tiče moje kandidature, još uvek se nisam kandidovao, a da li ću biti kandidat za predsednik GrO SPS-a u Vranju, za takvu odluku još ima vremana, rekao je Zoran Antić.

Zoran Antić napominje da će svakako biti u nekoj kandidaturi, ali još ne mogu reći nešto više o tome.  

Najbitnije je da Vranje ima mnogo kvalitetnih kadrova, i svako od njih može da preuzme upravljanje strankom. Bio predsednik Zoran Antić ili ne, način vođenja organizacije stare 32 godine neće se promeniti, završio je Antić priču o lokalnim partijskim izborima.

Okružni izbori u SPS

Što se tiče samog Pčinjskog okruga, rukovodstvo se tu bira drugačije. Kada se završi 11. kogres i kada se izaberu sve funkcije u partiji, tada će IO Glavnog odbora, iz redova članova Glavnog odbora iz našeg okruga utvrditi predlog kandidata za predsednika Okružnog odbora Pčinjskog orkuga, koji će uz saglasnost predsednika partije stupiti na funkciju, objašnjava izborni proces Antić.

Zoran Antić tvrdi da će Vranje imati svog kandidata za mesto predsednika OO SPS-a u Pčinjskom okrugu, ali da je još rano da se o tome govori.

Život na relaciji Vranje  – Beograd

Kritičari lika i dela Zorana Antića tvrde da se bivši gradonačelnik čvrsto drži pozicije predsednik SPS-a u Vranju i da od nje neće tako lako odustati, jer još nije našao najbolje rešenje za sebe u Beogradu. Mnogi veruje da Antić ne može da biti predsednik lokalne organizacije jer je kako kažu „nemoguće voditi lokalni odbor iz Beograda“. Antić međutim tvrdi da još nije postao „Beograđanin“ i da se nikada neće odreći Vranja.

Moram da naglasim zbog svih dušebrižnika koji me stalno sele iz Vranja, ja se nisam iselio, a ako to budem ikada učinio, reći ću to javno, čvrstog je stava Zoran Antić.

Predsednik SPS-a u Vranju, objašnjava da ne živi u prestonici Republike Srbije.

Tu trenutno radim i privremeo boravim tu. Cela moja porodica je sa stanom u Vranju, moja supruga radi u Vranju, moja ćerka pohađa Osnovnu školu u Vranju, moji roditelji žive u Vranju, objašnjava nekadašnji gradonačelnik najjužnijeg grada u Srbiji.

Iako još nije poznato da li će Darija Kisić dobiti novo/staro ministarstvo u Vladi Srbije, Antić će nakon izbora nove Vlade po automatizmu biti sklonjen sa mesta državnog sekretara tog ministarstva.

Moja funkcija je vezana Ministarstvo, u momentu kada bude izabrana nova Vlada Republike Srbije, i kada moj ministar Darija Kisić, po automatizmu  ne bude više ministar, da li će ponovo biti izabrana, o tome je rano govoriti, meni će prestati funkcija državnog sekratara. Kada moja funkcija bude prestala, vraćam se na svoje radno mesto, rekao je Antić.

Antić ne odustaje od svoje tvrdnje da je i dalje stanovnik Vranja, bez obzira na činjenicu da mnogo manje vremena provodi u ovom mesta.

Javnost primećuje da su sastanci u komitetu sve ređi, a kao dokaz toj tvrdnji dodaju i nedostatak akcije „Otvoreni dan SPS-a“ koji se održavao svakog meseca u prostorijama stranke.

Ja sam u Vranju, još se vodim na vranjsku adresu, sva moja prava i obaveze, poreze i sve ostalo vezani su za Vranje. Nisam postao žitelj Beograda. Ja se Vranja nikada nisam odrekao, niti ću to ikada uraditi. Rođen sam kao Vranjanac i umreću kao Vranjanac, završio je Antić.

MSB  1. socijalista 17/10/2022
  2. Vranjezguz 17/10/2022
  3. Prle 17/10/2022
  4. Bugarin bosilegrad 17/10/2022
  5. Nisić 17/10/2022
  6. Mire 17/10/2022
  7. lepčinčani br. 2 17/10/2022
  8. Lopovi 17/10/2022
  9. jovica M 17/10/2022
  10. Če 18/10/2022
  11. Muradin 18/10/2022
  12. noce 18/10/2022
  13. Yumkovac 18/10/2022
  14. Pele 18/10/2022
  15. Joca 18/10/2022

  Ostavi komentar