Ambulanta u BAT-u ponovo bez lekara!?U ambulanti u BAT-u u Vranju u ponedeljak 30. avgusta nije bilo lekara, pa su pacijenti uzalud čekali i po nekoliko sati, uglavnom zbog prepisivanja lekova, javlja portalu InfoVranjske jedan od pacijenata čiji je izabrani lekar u ovoj ambulanti.

Pacijenti su došli ujutro posle sedam sati, ali lekara ni za lek!Čekali smo satima, niko se nije pojavio da nam kaže zašto lekar nije tu, osim medicinske sestre koja nas je obavestila da je lekar bolestan, ali da ne zna da li je rukovodstvo Doma zdravlja našlo zamenu, organizacija je slaba i krivac za naše uzaludno čekanje – jadikuje pacijent, izvor InfoVranjskih.

FOTO Info Vranjske

Ovaj izvor upozorava «da su na čekanju u najvećem broju hronični bolesnici, mahom starije osobe, te da oni ne smeju da dozvole da ostanu bez svoje redovne terapije».Ovde dolaze raniji radnici nekadašnje «Koštane», sve su to bolesni ljudi, srce, pritisak, druge bolesti, oni bez lekova ne mogu, a lekara nema niti ga menjaju ako je, kako kažu, bolestan, niko ne razmišlja o pacijentima, posebno, hroničinim bolesnicima – protestuje izvor portala.

Ambulanta u BAT-u bez lekara

Pacijenti se žale da se u ambulanti BAT-a često dešava da nema lekara.

Problemi sa lekarima u ovoj ambulanti počeli su od kako je doktorka Živka otišla u penziju 2016. godine, od tada nastaju teškoće za pacijente, jer su doktori često odsutni i ne dođu u ambulantu, ali nikad nismo obavešteni o tome unapred – kažu pacijenti.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Pera 03/09/2021

    Ostavi komentar