Aktivizam i mladi

Aktivisti iz KOMŠILUKA: Tribina o BEZBEDNOSTI saobraćajaSavet za bezbednost saobraćaja grada Vranja i udruženje Aktivisti iz komšiluka organizovali su u sredu 20. jula dve tribine o bezbednosti u sabraćaju, u saradnji sa republičkom Agencijom za bezbednost saobraćaja

Prva tribina održana je na sportskom terenu u Neradovcu od 10h i bila je namenjena deci uzrasta od 6 do 12 godina.Mališani su imali priliku da na postavljenom poligonu nauče osnovna pravila o bezbednom učešću u saobraćaju koja će im pomoći da se bezbednije i odgovornije ponašaju u saobraćaju. Na tribini je učestvovalo 36 mališana, stoji u saopštenju Aktivista iz Komšiluka.

Tribina za traktoriste održana je od 19h u sali MZ Neradovac, na kojoj su meštani Neradovca, ali i okolnih sela kroz edukativne video materijale saznali šta su najčešći uzroci saobraćajnih nesreća u kojima su učestvovala poljoprivredna vozila. Informacije dobije na tribini omogućiće im da bezbedno učestvuju u saobraćaju dok koriste svoje poljoprivredne mašine. Svim prisutnima podeljene su rotacije koje će njihove priključne mašine učiniti vidljivijim u saobraćaju što će povećati ukupnu bezbednost svih učesnika u saobraćaju.Cilj ovih edukativnih tribina bio je da meštanima Neradovca, najmlađima i vozačima traktora, koji predstavljaju najugroženije kategorije učesnika u saobraćaju utičemo na povećanje bezbednosti dok obavljaju svoje svakodnevne aktivnosti. Ova aktivnosti za naše Udruženje je deo projekta “Bezbedno naselje – bezbedna omladina” koji realizujemo poslednjih 6 meseci uz finansijsku podršku Evropske unije, izjavio je Uroš Ilić, predsednik udruženja Aktivisti iz komšiluka.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar