Aktiv žena JS uručile pomoć porodici MITIĆAktiv žena GrO Jedinstvene Srbije u Vranju uručile su su humanitarnu pomoć u vidu paketa sa osnovnim životnim namirnicama, sredstvima za ličnu higijenu, garderobom i školskim priborom   osmočlanoj porodici  Nenada Mitića iz sela Bresnica kod Vranja.

Prema rečima Aktiva žena Jednistvene Srbije, porodica Mitić, dobila je i novu veš mašinu, je im je u vatrenoj stihiji stradoalo prizemlje kuće i sva bela tehnika koju su imali.Prema rečima domaćina Nenada Mitića, oca četvoro dece, ovo nije prva nesreća koja ih je   zadesila. Isto se desilo pre 8 godina, kada je zbog loših instalacija buknuo požar u njihovom domu. Tada je Centar za socijalni rad odveo njegove dve ćerke u hraniteljsku porodicu. Iako nezaposlen, baš kao i njegova supruga Biljana, pokušavao je radeći za dnevnicu, da uštedi nešto i osposobi kući. A onda, sredinom novembra ove godine, požar je ponovo zahvatio njihov skromni dom. Sve što je mukom stekao, nestalo je za nekoliko sati. Mitići žive od očeve i majčine penzije koje zajedno iznose 27.000 dinara i zbog toga ne mogu sami da renoviraju deo kuće koji je potpuno uništen i nebezbedan za stanovanje – stoji u saopštenju aktvia žena ove stranke.  

Aktiv žena JS, najavile su da će nastaviti sa humnatarnim akcijama I na narednom periodu. One su pozvale građane Pčinjskog okruga da se jave, ukoliko poznaju još neke socijalno ugruženje porodice, naročite iz zabačenih planinskih sela.Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Peda 21/12/2021

    Ostavi komentar