ADVOKATI o aferi FALSIFIKAT: Sve se vraća na početakViše advokata iz Vranja u izjavi za portal InfoVranjske.rs poručuju „da je nakon utvrđivanja da je potpis Banjčanina Čedomira Cvetkovića falsifikovan na zapisniku o saslušanju suseda, dokumentu Gradske uprave, Skupština Grada Vranja u zakonskoj obavezi da poništi kupoprodajni ugovor između lokalne samouprave i Velimira Bulatovića, oca poslanika Slaviše Bulatovića, koji se odnosi na školsko dvorište u Vranjskoj Banji“.

Službenica Grada Vranja M. M. je prilikom hapšenja priznala da je na zapisniku o saslušanju suseda falsifikovala potpis Čedomira Cvetkovića, komšije porodice Bulatović, pa taj dokument nije pravno validan, već inkriminiše činjenje krivičnog dela, pa je odluka Skupštine Grada o prodaji školskog dvorišta nelegalna i mora biti novom odlukom ukinuta, objašnjava sagovornik portala.Po njegovim rečima, „ukidanjem odluke o prodaji školskog dvorišta ova parcela ponovo postaje svojina Grada Vranja“.

Velimiru Bulatoviću, kupcu školskog dvorišta, mora biti vraćen novac sa zakonski predviđenom kamatom, ali on mora da ukloni sve što je sagrađeno na parceli i da je vrati u prethodno stanje i tako preda ranijem vlasniku, lokalnoj samoupravi, smatra poznati vranjski advokat.Dalja sudbina školskog dvorišta zavisiće od novog-starog vlasnika, Grada Vranja.

Grad može ponovo doneti odluku da otuđi svoju javnu svojinu prodajom zainteresovanom kupcu, o tome će najpre odlučiti Gradsko veće, a definitivnu odluku doneće Skupština Grada, ali bi morao da bude raspisan oglas u skladu sa zakonom i ceo postupak kuprodaje legalno realizovan, ističe advokat iz Vranja.

Sagovornik portala na kraju napominje da je „do sada govorio iz pravnog ugla šta i kako dalje nakon potvrđenog falsifikata na zapisniku o saslušanju suseda“.

S. Kostić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Stari Banjčanin 06/10/2022
  2. Lopovi 06/10/2022
  3. Trajko 06/10/2022
  4. Če Gevara 06/10/2022
  5. Mladi 07/10/2022
  6. Vranjanac 07/10/2022
  7. Stanojko 07/10/2022

  Ostavi komentar