Advokat Simić o referendumu: Da se čuje GLAS GRAĐANAAdvokat Miloš Simić iz Vranja pozvao je sve građane Vranja da izađu na referendum o promenama Ustava u oblasti pravosuđa i tužilaštva, 16. januara, i glasanjem iskažu šta misle o predloženim Ustavnim promenama.

Građane pozivam da u što većem broju izađu na referendum i neka svako odluči kako će se izjasniti. Lično ću iskoristiti svoje pravo i zaokruživanjem ću potvrditi svoje mišljenje o promenama Ustava u oblasti pravosuđa, poručio je Simić.Advokat Simić, koji spada u mlađe vranjske advokate, jasno i otvoreno iznosi svoje mišljenje o izmenama Ustava u oblasti pravosuđa.

Lično mislim da izmene Ustava u oblasti pravosuđa neće isključiti uticaj izvršne vlasti na ovu oblast i to će vreme pokazati. Kada govorimo o sudstvu, pojedinac sudija ili sudsko veće donosi odluke „U IME NARODA“, pa neka narod treba da bira sudije, a volja naroda se ispoljava u Skupštini Srbije kroz rad i aktivnosti narodnih poslanika i zato sudije treba da bira narod, a ne Visoki savet sudstva, kategoričan je Simić.Po advokatu Simiću, problematičan je i izbor Visokog saveta sudstva i Visokog saveta tužilaca.

Njih bira Skupština, kao i vrhovnog javnog tužioca, lično smatram da Skupština treba da ih bira, ali ako ne može da ih izabere, ubeđen sam da je to problem predloženih kandidata, a ne Skupštine Srbije, jasan je Simić.

Miloš Simić zamera što su, kako kaže, «predložene promene Ustava u oblasti pravosuđa urađene na brzinu.

To je urađeno u kratkom vremenskom periodu, a praksa je pokazala da je najbolji kada se otvori javna rasprava, sagledaju se pozitivne i negativne strane predloženih promena, pa se tako dođe do dobrog amandmana, a ovako kako je urađeno, preko noći, ne može da bude dobro, smatra Simić.

S. Kostić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Bugarin bosilegrad 15/01/2022
  2. Вики 15/01/2022
  3. Rodja 15/01/2022
  4. ADA 15/01/2022
  5. Šarplaninac 15/01/2022
  6. Na kutije sedim 16/01/2022
  7. Dr.Nedeljkovic 16/01/2022
  8. Jova 16/01/2022

  Ostavi komentar