Advokat PETROVIĆ Vladice demantuje VJT: Saopštenje TUŽILAŠTVA ništa drugo do pokušaja da se utiče na ŽALBENI postupak

Eko Taxi Vranje

Advokat Dalibor M. Katančević uputio je portalu InfoVranjske.rs demanti povodom saopštenja Višeg javnog tužilaštva u Vranju. VJT je 09. decembra objavio saopštenje za javnost u kome navode da će „kao zastupnici javne optužbe, smatraju da je otpuženo lice izvršilo krivična dela koja mu se stavljaju na teret i da će to dokazati u žalbenom posptupku“.

U skladu sa odredbama Zakona o javnom informisanju i Kodeksa novinara Srbije, portal InfoVranjske.rs u celosti prenosi saopštenje braionica, kao odgovor na saopštenje VJT-a.„Kao branilac okr.Petrović Vladice moram da istaknem da sam veoma začuđen ovakvim postupanjem Višeg javnog tužilatva u Vranju, koje zapravo predstavlja nezabeleženi presedan.

Naime, više je nego očigledno da je svrha ovakvog saopštenja ništa drugo do pokušaj da se preko javnosti utiče na tok žalbenog postupka, a sve kako bi se unaped znalo da će sudije koje budu odlučivale po žalbi biti izložene navodnom pritisku javnosti.

Na ovakvo saopštenje bi moralo da reaguje i Državno veće tužioca kao i Visoki savet sudstva jer se na ovakav način grubo krši prezumpcija nevinosti okrivljenog, uz istovremeni pritisak na rad sudova. Kao branilac okrivljenog, sve svoje argumente iznosim samo i isključivo na sudu, jer ni na koji način ne želim da budem saučesnik u pokušaju tužilaštva da od ovog suđenja napravi rijaliti program.

Javnosti radi, na tvrdnje tužilaštva kako je „posle nepristrasne i detaljne istrage, prikupljen veliki broj dokaza, na kojima je zasnovana optužnica“, dostavljam Vam na uvid Optužnicu u kojoj i samo tužilaštvo navodi sledeće: „činjenica je da u dosadašnjem toku postupka nisu pribavljeni dokazi koji neposredno ukazuju da je izvršilac krivičnog dela ovde okr.Vladica…“.

Dakle, to tvrdi isto ovo tužilaštvo, koje Vam sada dostavlja ovkava saopštenja. Pametnome dosta.

Gospodo, sačuvajte argumente za žalbeni postupak, na koji toliko pokušavate da utičete.

Demanti je potisao advokat Petrović Vladice iz sela Prekodolce, protiv kojeg je pred Višim sudom u Vranju vođen krivični postupak zbog krivičnog dela Teško ubistvo iz člana 114. KZ-a, izvršenog na štetu pok.Perić Predraga.

Podsećamo, ovaj krivični postupak okončan je donošenjem prvostepene nepravnosnažne presude kojom je okr.Petrović Vladica oslobođen optužbe.

NIV  1. Zna prilike 12/12/2022
  2. Jona preseva 12/12/2022
  3. Radoslav Mojsilovic 12/12/2022
  4. SavaTalimat 13/12/2022
  5. Ivica 13/12/2022
  6. Dzema 14/12/2022

  Ostavi komentar