Advokat Krstić i klijenti: PODNETE krivične prijave protiv TROJE SUDIJADragan Krstić, poznati vranjski advokat, i njegov klijent Kokan Aleksić iz Moštanice podneli su krivične prijave protiv Darinke Stanković, Ljiljane Stamenković i Milene Stojević, sudija Višeg suda u Vranju, zbog krivičnog dela „kršenje zakona“, izjavio je za portal InfoVranjske.rs Dragan Krstić.

Krstić objašnjava zašto se u svoje lično ime i u ime svog klijenta odlučio na ovakav korak.Viši sud je svojim odlukama de fakto primorao Osnovni sud da prihvati tužbu protiv mog klijenta sa privremenom merom zabrane korišćenja svoje imovine, a tri puta je odbijena ta tužba, tri puta je pomenuti sudjski sastav Višeg suda vraćao presudu Osnovnom sudu, ali je tek nakon četvrtog vraćanja doneo spornu odluku, obrazlaže Krstić.

Po njegovim rečima, „Viši sud je svojim odlukama onemogućio vlasnika Aleksića da koristi pravo svojine i raspolaže svojom imovinom, a što mu garantuju zakon i Ustav ove zemlje“, ogorčen je Krstić.Poznati vranjski advokat dalje navodi „da je njegov klijent kupio idealnu polovinu parcele gde nije bilo fizičke deobe između njega i suvlasnice“.

Na severnoj polovini parcele je zgrada u kojoj živi suvlasnica, južna je „slobodna“, pa je Aleksić počeo da je koristi, odnosno, obrađuje na osnovu ugovora o kupoprodaji, jer nije hteo da ugrozi pravo suvlasnice na kuću u kojoj živi, a ona je podnela Osnovnom sudu u Vranju tužbu sa predlogom privremene mere zabrane korišćenja“, priča Krstić.

Dragan Krstić je krivične prijave protiv pomenutih sudija podneo Višem javnom tužilaštvu ne u Vranju, već u Leskovcu.

Odlučio sam se za Leskovac, jer je Više javno tužilaštvo u tom gradu postupalo protiv trojice sudija Osnovnog suda u Vranju, ističe Krstić.

VJT u Leskovcu je predmet, krivične prijave Krstića i klijenta, prosledio VJT u Vranju.

To je u skladu sa mesnom nadležnošću, a ja sam odmah dostavio podnesak sa predlogom da se VJT Vranje izuzme, ali je on odbačen kao da je zahtev, iako to nije bio moj zahtev, već samo predlog zbog sumnje u pristrasnost, kaže Krstić.

Podsećamo, protiv Darinke Stanković, Ljiljane Stamenković i Milene Stojević, istih sudija Višeg suda u Vranju, nedavno je krivičnu prijavu takođe zbog kršenja zakona podneo i Slobodan Petrović, advokat iz Vladičinog Hana.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Kolega 14/07/2022
  2. Perica 14/07/2022
  3. Slavko 14/07/2022
  4. Jad 14/07/2022
  5. komsija na kokana 14/07/2022
  6. Jovan 14/07/2022
  7. Miki 14/07/2022
  8. A vi kako te? 14/07/2022
  9. Nikola 15/07/2022
  10. Pera 16/07/2022

  Ostavi komentar