Advokat Aleksić: JOŠ NIJE POKRENUTA istraga protiv NALOGODAVCA FALSIFIKATAJovan Aleksić, advokat iz Vranja, u razgovoru za InfoVranjske.rs upozorava „da još nema konkretnih informacija o pokrenutom postupku protiv NN lica Gradske uprave osumnjičenog za falsifikat u slučaju školskog dvorišta u Vranjskoj Banji po osnovu krivične prijave podnete u leto 2022. godine Višem javnom tužilaštvu u Nišu, Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije”.

Ta krivična prijava podneta je u vezi afere falsifikat u Vranjskoj Banji, Osnovno javno tužilaštvo u Vranju me je obavestilo da je predmet u VJT u Nišu, u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije, pa sam, pozivajući se na Zakon o dostupnosti informacijama od javnog značaja, pitao da li je u svojstvu svedoka saslušan Slaviša Bulatović, poslanik SNS, a odgovor je usledio aktom KT KO 315/22 u kome se kaže da još nisu preduzete predistražne radnje, navodi Aleksić.U pomenutom aktu u obrazloženju, između ostalog, piše „da VJT u Nišu još ne može da daje informacije, jer bi to ugrozilo vođenje predistražnih radnji”.

Kažu, osumnjičeni bi tako došao do informacija pre saslušanja, a u aktu od petog oktobra prošle godine iz VJT u Nišu napominju da me radi interesa predistražnog postupka ne mogu obavestiti o sadržini dokaznih radnji od kojih će se neke tek sprovesti, kaže Aleksić.Po Aleksićevim rečima, „rešenjem VJT u Nišu od drugog novembra prošle godine odbijen je njegov zahtev za pristup informacijama od javnog značaja sa obrazloženjem da se postupa protiv osunjičene M. M. radnice Gradske uprave u Vranju”.

Očekivao sam da dobijem informaciju da li je u svojstvu građanina saslušan Slaviša Bulatović kome je osumnjičena M. M. dala nepotpisani zapisnik o saslušanju svedoka Čedomira Cvetkovića, komšije porodice Bulatović, međutim, odgovor je izostao, pa sam početkom maja ove godine poslao novi dopis VJT u Nišu, Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije, sa zahtevom da dobijem informacije o postupanju po mojoj krivičnoj prijavi, pa sam trenutno na čekanju, kazuje Aleksić.

Kako stvari stoje, čini se da je od imenovanja NN lica u aferi falsifikat vremenski duže jedino čekanje smrti.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Podela naroda i napredna politika 09/06/2023
  2. Врх 09/06/2023
  3. Tanja tasic 10/06/2023
  4. NEVEN 10/06/2023
  5. Vranjanac 11/06/2023
  6. Keka 12/06/2023

  Ostavi komentar