Aktivisti iz komšiluka: Prijavite se na TRENING O AKTIVIZMU

Eko Taxi Vranje

Udruženje ,,Aktivisti iz komšiluka” organizovaće trodnevni seminar pod nazivom ,,Trening o aktivizmu” koji je namenjen mladima uzrasta od 15 do 30 godina iz Vranja. 

Trening će biti održan u konferencijskoj sali restorana Ponte Bianco od petka 21.januara do nedelje 23.januara.Ovaj Trening o aktivizmu ima za cilj da mladima približi način kreiranja promene u lokalnoj zajednici. Proces od prepoznavanja problema do realizacije aktivnosti koja će u potpunosti ili delimično rešiti problem koji mladi imaju, zahteva određena znanja i korake kroz koje se mora proći.

Jedna od mnogih akcija Aktivista iz komšiluka

Za portal InfoVranjske.rs Uroš Ilić predsednik udruženja ,,Aktivisti iz komšiluka” ističe da mladima treba olakšati pokretanje pozitivnih promena i rešavanje problema u lokalnoj zajednici i poziva zainteresovane za učešče da se prijave do 18. januara, u ponoć.

Na osnovu iskustva koje imamo u radu sa mladima, prepoznali smo da mladi imaju mnogo ideja koje bi mogle pozitivno da utiču na lokalnu zajednicu, ali smo takođe prepoznali da mladi nisu sigurni kojim bi putem krenuli u realizaciji tih ideja. Zbog toga organizujemo ovaj trening, mladima treba da olakša pokretanje pozitivnih promena i rešavanja problema u lokalnoj zajednici. Interaktivni trening vodi iskusna omladinska radnica koja će mlade provesti kroz najvažnije korake za realizaciju neke društveno-korisne ideje kao što su: definisanje problema, okupljanje tima, organizacija rada, potencijalni izvori finansiranja, i još mnogo toga. rekao je predsednik udruženja Uroš Ilić.

Jedna od radionica: Predavač Uroš ilić

Trening je organizovan u okviru projektu ,,Aktivizam i mladi: Da južnije ne bude tužnije!“ koji realizuje udruženje ,,Aktivisti iz komšiluka” sa ciljem da osnaži mlade da povećaju svoje učešće u društvenom životu lokalne zajednice. Rad udurženja podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Mladi i mediji za demokratski razvoj.“

M. Stanković  • Ostavi komentar