ČUČUK STANA I VUČIĆ



Važno je da smo bili na pobedničkoj strani.



Kad se sve završilo, naravno.

Tako je bilo oduvek, tako će biti i ovog puta.



Ova blamaža sa spiskom 650, odnosno 649, još teže nam pada nakon lutrije. Dva „fijata“ u Vranju, jedan u Vranjskoj Banji, ozbiljan su politički kapital naprednjaka bez obzira na zlurade komentare iz opozicije da se radi o čistoj sreći.

Jes’, mi smo pali s Marsa. Sreća, kako da ne. Kao što je, onomad, kada je DS bio na vlasti, Igor Andonov, tada demokrata, dobio, isto tako, Sic, na sreću,  od onog Bogićevića, „opel insigniju“, rezonuju politički osvešćeni Vranjanci.

I, onda, šok.

Na spisku 650, pardon, 649, iako smo gajili, s pravom, velika očekivanja, neko se poigrao sa političkim osećanjima Vranjanaca.

Iako se na portalu ovih novina pojavila vest da među ovih 650, pardon, 649, ima troje naših predstavnika, teška srca, moram da priznam da je naš jedini autentični deputat, zapravo,  prof. dr Stana Smiljković, bivša dekanica Pedagoškog fakulteta.

Juga Radivojevića, reditelja, a tek prof. dr Mileta Ilića, prisvojili smo iz čistog očaja.

Što se tiče Juže Radivojevića, i  imamo nekog osnova da ga računamo među svoje. Dobro, on već poodavno habituje u prestonici, i jeste se jedno vreme zaklinjao da neće više njegova režiserska vizija da kroči u Vranje dok mu se ne isplati 1.000.000 dinara, ali nakon što mu je keširana pomenuta suma, a još i više posle pomoći, moralne i materijalne (2.500.000 dinara), u realizaciji filma „Zone, nešto…“, ponovo je procvala ljubav između Juže i rodnog mu ognjišta.

Mile prof. dr Ilić jeste da predaje da Pedagoškom fakultetu, ali teško da na osnovu toga možemo da ga računamo u Vranjance. On je rođen u selu Jovac, kod Vladičinog Hana, a veći deo života proveo je u Nišu.

I spade knjiga, od svog našeg brže, bolje, jače orjentisanog, intelektualnog krema na Stanu prof. dr Smiljković. I to baš posle presude kojom je osuđena na tri meseca zatvora, uslovno na godinu dana.

Ustvari, ova presuda i nije toliko bitna jer bivša dekanica nikako ne može da završi u bajboku budući da je uslov da ponovi krivično delo. S obzirom da je u penziji, Stana prof. dr Smiljković, gotovo da se može smatrati nevinom mada je nešto muljala sa knjigama.

Bitno je da je samo ona naš autentični predstavnik što je duboko nepravedno.

Kad treba miting, da se peru ulice, ljudi pentraju po banderama, kastri trava i kreči hala, sprovode radnici Jumka i Simpa, sve u znak podrške Aleksandru Vučiću, Vranjanci su dobri.

A, na spisku odlikaša, samo Čučuk prof. dr Stana.

E, pa Aleksandre, Vranjanci ti ovo neće oprostiti.

Ako izgubiš na izborima.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar