Money for beer



 



Bolji početak, kaže, nije mogao da poželi. Sa njegovim prvim pojavljivanjem na televiziji i učešću na takmičenju „Ja imam talenat“, Željkov telefon ne prestaje da zvoni, a i ljudi počinju da ga prepoznaju na ulici. Nije mu bilo u planu prijavljivanje. Sve je bilo spontano i desilo se za jedan dan. Odlučio se na taj korak kada je video da je Žika Todorović jedan od članova žirija.

ŽIKA JE MOJ IDOL



– On mi je jedan od idola. Zbog toga sam počeo da gledam emisiju i onda odlučio da se prijavim, u dogovoru sa porodicom. Inače, do sada srpske emisije ovog tipa nisam pratio. Američki !!!!!!!!!!!!„The Voice“ i „X Factor!!!!!!!!!“, jesam. I ako sam planirao da učestvujem na nekom od takmičenja, želeo sam da to bude u Italiji, jer pratim i znam da su tamo mnogi uspeli – ističe Željko.

Imao je veliku tremu kad je otišao u Beograd. Pre toga, nije nastupao na velikoj bini, pa mu se javila i mala doza straha.

– Pre glavnog nastupa, imao sam probu i sve mi je delovalo normalno. A onda, kada sam izašao drugi put, sala puna ljudi, reflektori, žiri, nije mi bilo nimalo svejedno. Kada se od bine kakva je u našem Omladinskom savezu – Okce, pređe na ovako veliku, to je šok. Dobro je samo što sam imao pozitivnu tremu, nije mi zadrhtao glas. Tajna je u tome da treba zaboraviti na kamere, na publiku, na žiri i da se fokusiraš na jednu stvar, jednu tačku. Ja sam gledao u gitaru. Onda sam pogledao žiri i video da Ana Nikolić peva, Rasta pomera ruke u ritmu muzike, Danica Maksimović se smeje, a Žika pažljivo sluša – seća se Željko svog nastupa.

Kad je video oduševljenje stručnog žirija dok je nastupao sa pesmama Rijane i Vampira, a onda i čuo pohvale na račun njegovog sviranja i pevanja, osetio je da je uradio pravu stvar na pravi način.

– Rekao bih da je stub žirija Žika, glumac i muzičar i, iskreno, njegove kritike sam se najviše plašio. Ali nje nije bilo. Ponosan sam na sebe, kao što su moja porodica i prijatelji. Svi su u žiriju bili korektni. Nisam imao prilike da razgovaram sa svima, samo sa Žikom. Dok sam čekao u bekstejdžu, Žika je prošao i pozdravio sve nas, a kada je video da sviram gitaru, rekao je da već navija za mene, a da me nije ni čuo. Video sam koliki je zapravo čovek – oduševljeno priča Lancola.

Sada čeka poziv za drugi krug takmičenja. A dok čeka, iako ne zna šta će da peva, neprekidno vežba, minimum dva sata dnevno, jer, kako kaže, pet odsto je talenat, devedeset pet odsto vežba. Na pitanje ko je Željko Lancola, odgovorio je da je veliki zaluđenik motora i tetovaža. Važni su mu je društvo, dobar provod i škola.

– Gitaru sviram tri godine, a pevam od šestog razreda osnovne škole. Sve što znam, naučio sam preko interneta, prvo sam čitao i učio teoriju. Svakog dana vežbanje, treniranje glasa, sviranje. Ne idem nikud bez gitare. Kada sam sa društvom otišao na more, svirao sam na ulici. Napisao „!!!!!!money for beer“ (kinta za pivo) i za tri sata sviranja i pevanja zaradio četrdeset evra – priča Željko.

NIKAD OVAKO

Sebe promoviše preko Instagrama, pošto nema svoj Jutjub kanal. Svestan je koliko su danas društvene mreže bitne za promociju.

– Objavljujem svoje klipove, u nadi da će neko da ih vidi i kontaktira me. U Vranju sam, po pozivu nevladinih organizacija, učestvovao na otvaranju ili zatvaranju nekog projekta, pevao na dan škole, učestvovao na humanitarnim akcijama kao član Crvenog krsta, ali ništa više od toga. Veliko mi zadovoljstvo pričinjava što radim za druge i što mogu da pomognem da se oni osećaju bolje – kaže.

Ima u planu da upiše Višu zubotehničku školu u Beogradu, ali njegov san je muzika, jer siguran je da čovek najbolje radi ono što najviše voli.

– Voleo bih da uspem, trudiću se, radim svakodnevno, sviraću i pevaću, jer, muzika nas povezuje brže nego internet – istakao je Željko Lancola.

 

ITALIJA

Sluša i voli stranu muziku. Kaže da mu je !!!!!!Ed Sheeran jedan od idola, takođe !!!!!!Bob Marley i njegov liberalistički duh, kao i Eros Ramazzotti. Željkov otac je Italijan, zaljubljenik u Srbiju, koji je došao u Vranje zbog posla i ovde ostao da živi.

– Moja majka je iz Vranja, otac je ovde došao poslovno i tako je upoznao. Voli Srbiju prvenstveno zbog moje majke i zbog nas. Živeli smo godinu dana u italijanskom gradu !!!!Santeramo in Colle, pohađao sam tamo drugi razred, a onda smo se vratili ovde. Sada odlazimo u Italiju za praznike, za Božić smo tamo kod bake. A i mnogo rođaka imam tamo, otac ima veliku familiju – otkriva Željko Lancola.

 

 

 

 

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar