Hteli su da me ubiju



POČEO SAM DA SE GUŠIM
Na njega je gvozdenim šipkama i palicama nasrnula grupa napadača sa fantomkama i tom prilikom mu nanela teške telesne povrede. I zaista, na njegovom telu i nedelju dana kasnije vidljivi su tragovi prebijanja. Desna podlaktica mu je slomljena na dva mesta, jedna noga toliko prebijena da se vidi kost, na licu i dalje ima masnice a na glavi konce.
– Hteli su da me ubiju, siguran sam u to. Profesionalno su sve odradili. Krvnički su me udarali. Počeo sam namerno da krkljam i da se kao gušim, da ih uplašim. Upalilo je. Jedan od napadače je počeo da viče “gotov je, gotov je, pustite ga!”, posle čega su pobegli – priča Kostić.



Za Vranjske kaže da tačno zna ko ga je krvnički prebio, ali ne zna zbog čega. Prema našim nezvaničnim ali pouzdanim saznanjima, policija zna ko je pretukao Slobodana i da je u toku zvanična procedura (vidi okvir).
Kostić je po zanimanju auto-limar, a od mušterije Ivice Petruševića iz Vranja u utorak je preuzeo „citroen pikap“ na kome je bilo potrebno uraditi prepravke limarijskog dela. Vozilo je takođe oštećeno od udaraca gvozdenim šipkama i palicama.
Pretučeni mladić je sa povredama ruke, noge i glave prebačen na vranjsko odeljenje neurologije i hirurgije. U četvrtak je pušten na kućno lečenje, ali i dalje oseća posledice tog napada. Kostić navodi da je popio piće i izašao iz kafane, seo u Petruševićev auto, a zatim je usledio napad.
– Imam ženu koja se upravo porodila. Radnju sam nasledio od oca i ni sa kim nisam u zavadi – kaže Kostić.
On sumnja da napadači imaju veze sa krađom kafe od Petruševića početkom godine, čijom se trgovinom ovaj bavi. Tada mu je ukradena roba u vrednosti 1.300 evra. Njemu je kafa kradena i nekoliko puta unazad a Petrušević takođe ovo povezuje sa Slobodanovim prebijanjem.
Istraga, međutim, treba da otkrije prave motive napada.
Povređeni mladić najviše strahuje za bezbednost porodice, jer se, smatra, radi o „ljudima iza kojih su brojna nerasvetljena krivična dela“.
-Sad tuča, sutra nož ili puška. Imam dete, neću imati mira. Da li treba u strahu da živim? – pita se Kostić.
Petrušević, čiji je auto oštećen, podsećada ovo nije prvi put da mu se dešavaju slične neprijatnosti. On je jedan od većih distributera kafe za domaće tržište, 22 godine se bavi ovim poslom, ima i svoju firmu. Podseća da je „sa uništavanjem firme koju stvaram dvadeset godina“ intenzivno počelo 2008. godine, organizovanjem „sačekuše“ na graničnom prelazu Preševo, a njegov automobil obijan je i pre tri godine. Tada je ukradena kafa u vrednosti od oko 2.000 evra.
U službenoj belešci, koja je naslovljena na 22. januar ove godine, povodom Zahteva za prikupljanje potrebnih obaveštenja KTP. br. 1453/15, PO 1165/15, PU 1849/13, stoji da je kafa otuđena u noći 8/9. maj 2013. godine . Tom prilikom ukradeno je 80 kg „Saquela Espresso“ kafe italijanskog proizvođača, 40 kg kafe „Di Caffe“ kragujevačke proizvodnje, i 400 kesica kafe „Columbia“ od po 17,5 gr. Vrednost ukupne količine otuđene kafe je 1.280 evra (prema ondašnjem kursu) i 58.000 dinara.
Do danas ta istraga stagnira, a počinioci nisu otkriveni.
– Dao sam u utorak majstoru auto da odradi limarijski deo. Sutradan sam otišao za Niš, a kada sam se vratio u Vranje krenuo sam kod Kostića u Ćukovac po kola. Negde na polovini puta, kod Železničke stanice, ugledao sam demoliran svoj „citroen“ koji je bio napušten i potpuno neobezbeđen, a iz policije nisu našli za shodno ni da me pozovu i obaveste šta se desilo. Mogli su da mi u kola podmetnu pištolj ili drogu, da ne mogu da se iščupam iz svega toga – kaže Petrušević.
JAČI OD ZAKONA
On dodaje da ga je policija više puta saslušavala, jer je petnaestak puta nakon pomenutog obijanja nailazio na oštećenja na svom autu, što ga je mnogo koštalo, a sada strahuje i za bezbednost najbližih. Smatra da su ta saslušanja „više šega nego što su oni imali nameru da sprovedu istragu“.
-Glavni sam distributer za kafu marke „Di kafe“ koja se proizvodi u Kragujevcu, a mali deo uvozim iz Italije, plaćam PDV i akcizu. Šta još treba da se desi da Policijska uprava Vranje počne da radi svoj posao? Dokle će da se priča da je neko jači od zakona? – revoltiran je Petrušević.
Iz PU Vranje su Petruševiću saopštili da automobil nije predmet istrage.
Petrušević izražava sumnju da isti nasilnici stoje i iza napada na Kostića. Kaže da „od tada istraga, ne da nije završena, nego zapravo nije ni počela“. Čekaće, kaže, mesec dana a zatim odvesti automobil ispred zgrade Vlade Srbije.
-Ako ovi u Vranju ne preduzimaju nikakve mere, ide se u Beograd, kod Vučića!

PETRUŠEVIĆ: POLICAJAC SPREČIO SVEDOČENJE
U službenoj belešci, koja datira od 14. aprila 2014. godine, a u koju smo imali uvid, posle krađe kafe Ivica Petrušević je naveo da je izvesna Sanja iz Ćukovca „pristala da svedoči i došla u Policijsku stanicu da bi dala svoju izjavu”.
-Čekajući da dâ izjavu, Sanji je prišao NN policajac u civilu i rekao „da ne daje izjavu jer će da ide na sud, ona se uplašila za svoju bezbednost i izašla iz stanice – kaže Petrušić.



POLICIJSKA UPRAVA
ISTRAGA U TOKU

Događaj koji se desio u neposrednoj blizini Železničke stanice u Vranju, 24. avgusta ove godine, oko 5 časova, kada je fizički napadnut muškarac iz okoline Vranja, tužilac nadležnog Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju kvalifikovao je kao krivično delo teška telesna povreda.
S obzirom na to da je predistražni postupak u toku, pripadnici Policijske uprave u Vranju nisu u mogućnosti da iznose u javnost saznanja do kojih su došli, kako ne bi ugrozili istragu.
Povodom oštećenja vozila obavljena je konsultacija sa nadležnim javnim tužiocem koji je događaj kvalifikovao kao delo uništenje i oštećenje tuđe stvari koje se goni po privatnoj tužbi. Nakon identifikacije izvršioca oštećenom će biti ustupljeni podaci radi podnošenja privatne tužbe.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar