Tajna kuće u ulici LAVA VIII



Vlada Stošić, popularni Cincar, u čuvenom letovalištu Marbelja, Španija, čeka poziv suda u Sevilji po predmetu optužbe dve kanadske turistkinje za navodno seksualno uznemiravanje. U ekskluzivnoj ispovesti za Vranjske (vidi okvir) nekadašnji fudbaler i funkcioner Betisa iz Sevilje u kojoj živi, demantuje ono što mu sud stavlja na teret po prijavi dve devojke stare 21 i 24 godine. U Stošićevu odbranu staili su i njegovi saigrači iz čuvene Zvezdine generacije sa kojom je ovaj Vranjanac 1991. postao prvakom Evrope i planetarni šampion, rečima da prosto ne mogu da veruju id a je nemoguće da je Vlada uradio tako nešto. U sličnom tonu su u izjavama za lokalne medije prošle nedelje, kada je prošlog četvrtka objavljeno da je Stošić uhapšen zajedno sa nekadašnjim saigračem Aleksisom Truhiljom, aktuelnim tehničkim sekretarom FK Betis, reagovali i vranjski poznavaoci prilika i lika i dela nekadašnjeg fudbalera, koji je jedno vreme bio i sportski direktor Betisa.



 

TRUHILjO KAO SVEDOK
Novinari su čak došli i do njegove majke, koja je priznala da joj je sin u telefonskom razgovoru rekao kako je u pitanju nameštaljka, što će se vrlo brzo dokazati i na sudu.
Stošić je posle jednodnevnog tamnovanja na slobodu pušten u petak, a španski mediji pišu da se navodni incident dogodio prošle srede uveče. Protiv Truhilja optužnica nije podignuta i on će se u ovom postupku, prema pisanju španskih medija, pojaviti kao svedok.
Španski mediji, inače, dali su ovom događaju veliki publicitet, ali su o njemu pisali da kažemo umereno, pozivajući se na zvanične informacije, a samo možemo da zamislimo “toplog zeca” kroz koji bi prošao Stošić u srpskim tabloidima i inim štampanim stvarima i istim takvim televizijama i medijsku kaljugu kroz koju bi neminovno bio provučen.
Ovako, mediji su u Španiji, posebno oni lokalni, iz Sevilje čiji je Stošić rezident, o slučaju izvestili na način na koji se mogu naslutiti detalji optužbe kanadskih turistkinja, sa jasno naglašenom pretpostavkom nevinosti ali bez skaradnih detalja ne samo vezanih za konkretan slučaj, već i iz njegovog, Stošićevog, privatnog života što je deo rutinskog folklora ovdašnjeg tabloitluka.
“Elpais”, pozivajući se na policijske izvore, pod naslovom “Pritvoren Vlada Stošić, bivši fudbaler Betisa, zbog navodnog seksualnog napada” piše da su agenti nacionalne policije uhapsili u Sevilji bivšeg fudbalera i bivšeg člana tehničkog sekretarijata Real Betisa, Vladu Stošića zbog navodnog seksualnog napada nad kanadskim turistkinjama.
“ Sudija je prema uputstvu br 19 pustio Stošića na slobodu uz kauciju i obevzu dostupnosti sudu. Uprava policije je, takođe, uzela izjavu i od tehničkog sekretara Betisa, Aleksisa Truhilja, koji nije uhapšen”.
Španski mediji inače navode da su same devojke Stošića prijavile policiji, a list “Dario de Sevilja” u svom tekstu objašnjava i neke detalje koji su prethodili prijavi:
“Sumnja se da su dva bivša igrača prošle srede, dve mlade devojke koje su bile u razgledanju Sevilje, odveli u kuću koja se nalazi u oblasti Lava VIII!!!!!!!!!, gde se sada istražuju činjenice. Viši sud u Andaluziji objavio je da je, nakon uzimanja izjave u petak, Vlada Stošić pušten uz kauciju. Vlada Stošić je obavezan da se pojavi na sudu kada bude pozvan. Sudija je takođe uzeo izjave od dve mlade Kanađanke koje su prijavile incident” – piše Dario de Sevilja.



JEDINICA ZA PORODICU I DECU
Iist Elmundo piše da je sud ovu odluku doneo nakon saslušanja Kanađanki koje su prijavile Stošića:
“Tehnički sekretar Aleksis Truhiljo je saslušan pod istim činjenicama kao bivši fudbaler Betisa. Navodno, njih dvojica su dve Kanađanke doveli do adrese u oblasti Lava VIII!!!!” – piše ovaj list i naglašava da policija pokušava da otkrije šta se zaista id a li se uopšte nešto dogodilo na pomenutoj adresi.
List Elperiodiko naglašava da su Stošić i Trhiljo „sa dve kanadske turistkinje ostvarili vezu“, ma šta to značilo, odveli ih na već pomenutu adresu a da je Vranjanca uhapsila policijska Jedinica za porodicu i decu.
Uglavnom, kao što rekosmo, tekstovi o slučaju zasnovani su na zvaničnoj faktografiji i izvorima. Stošić i oni koji ga poznaju tvrde da on nije takav čovek koji bi bilo šta uradio na silu. Sam Stošić, u emotivnoj izjavi za Vranjske najavljuje da će za naše novine ispričati sve o ovom događaju kada se bude završio sudski postupak

VLADA STOŠIĆ
PREZIREM NASILjE
U životu nam se dešavaju dobre i loše stvari,stvarne i nestvarne i ponekad nešto što misliš da nikada ne može da ti se desi jer u tvom biću postoji grozota i mržnja prema svemu i svima koji dolaze do strasti putem agresije nasilja, pretnjama ucenama. Takvima je mesto u zatvoru na duže vreme, gde bi trebalo da bude mesto i onima koji te optuže bez motiva, ili optuže sa motivom koji nije stvaran.
Slobodan sam i nevin, i nadam se da će ovaj slučaj vrlo brzo da se zatvori kada ćemo saznati i motive, kakvi su i čiji su. U ovakvim momentima vidiš koliko ljudi koji te poznaju znaju da njihov sin, otac, brat drug i poznanik ne bi u životu nikome naneo bol. Da li neko može da zna kako je majci kad je pozove novinar iz Beograda i pita da li zna da je njen sin mogući napasnik, a ta majka od skoro 80 godina, živela bi možda koju godinu više da joj taj isti novinar kaže, kad bude saznao da je njen sin nevin, da ima puno motiva da bude srećna majka.
Hvala svima koji su od prvog momenta verovali i bili sigurni u mene. Kad se bude završio slučaj, a nadam se da će to biti uskoro, pričaću za Vranjske o detaljima.

KARIJERA
Stošić je bivši fudbaler Dinama, Zvezde i biznismen.
Bio je član slavne generacije koja je osvojila evropsku i svetsku titulu 1991. godine.
Rođen je 31. januara 1965. godine u Vranju.
Za Zvezdu je odigrao 151 zvaničnu utakmicu i postigao 23 gola.
Posle osvajanja titule evropskog prvaka sa Crvenom zvezdom 1992. godine otišao je u Majorku.
Odatle je 1994/95 prešao u Real Betis, a 1996/97. je sa Miodragom Belodedićem, saigračem iz šampionske Zvezdine generacije, igrao u Atlante Siudad de Meksiko.
Poslednjih nekoliko godina svoje karijere bio je u ekipi Vitoria Setubal u Portugaliji.
Nekoliko godina proveo je na mestu sportskog direktora Betisa iz Sevilje.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar