Trbušni ples u mirisu benzina



 



Svima onima kojima je ovo hobi ne pada na pamet da prodaju vozilo bez obzira na visinu ponuđene cene. Nisu svesni da kroz naše vene teče benzin i da smo mi vezani za automobil kao što smo vezani za svoje najbliže

 



 

Preko stotinu vlasnika automobila iz Skoplja, Kumanova, Struge, Niša, Prokuplja, Pirota, Sremske Mitrovice, Požarevca, Beograda, Zemuna, Kruševca, kao i iz Vranja, okupilo se na platou ispred Sportske hale u nameri da pokažu automobile stare po nekoliko decenija, ali i nove koji su restaurirani specijalno za ovakve skupove. Paralelno sa automobilima, plesačice iz Beograda na improvizovanoj bini trbušnim plesom zabavljale su prisutne, za lepoticu manifestacije nezvanično je proglašena mlada Vranjanka Katarina Stojković. vozači lepih i snažnih automobila turiranjem dizali su dim i prašinu u nebo. Miris benzina parao je nozdrve. Užareni asfalt podizao je temperaturu među posetiocima. Ali, nikome nije padalo na pamet da odustane i ode. I tako je sve bilo od 12 do 17 časova prošle nedelje.  

Mladi Skopljanac Živko Ljubovčević sa svojom  «mazdom 323» iz 1994. godine po drugi put zaredom je na manifestaciji u Vranju. Takmiči se u kategoriji «ekstrem». Jedan kupac ponudio mu je 15.000 evra. Živko je dao kratak odgovor:

-Moj automobil nema cenu. Možete da mi dajete i 100 hiljada evra, ja ga neću prodati – bio je jasan mladi Makedonac.

Njegova devojka Simona sa osmehom je dodala:

– Čovek ne zna koliko moj Živko ulaže vremena kako bi sredio ovaj lepi automobil. Nisam htela da se mešam u razgovor, ali čovek koji je želeo da kupi kola moga dečka, mora da bude svestan da ima stvari koje se ne mogu parama platiti.

Odmah do Živka parkirao se sa svojim «opel tigrom» iz 2000. godine Ivica Boškovski, takođe mladi Skopljanac:

– Prvi put sam u Vranju i drago mi je što sam došao. Ima dosta automobila. Mnogi od njih su izuzetno lepi. Ali, moja «opel tigra» je nešto posebno. Uložio sam do sada oko šest hiljada evra u adaptaciju i ne bih se ni po koju cenu rastao od svog vozila. Svima onima kojima je ovo hobi ne pada na pamet da prodaju vozilo bez obzira na visinu ponuđene cene. Nisu svesni da kroz naše vene teče benzin i da smo mi vezani za automobil kao što smo vezani za svoje najbliže.

Miloš Dimić došao je sa svojim «fićom» iz 1961. Pored registarskog broja, piše «Dimić»:

– Ovog «fiću» kupio sam 2012. Bio je potpuni leš. Ali, popravljao sam deo po deo. Uložio sam šest hiljada evra i sada on izgleda kao da je izašao ispod trake. Osvojio sam do sada nagradu za prvo mesto i ovog puta očekujem da žiri mog lepotana podari peharom.

Iz Sjedinjenih Američkih Država, tačnije iz Lujzijane, na ovaj skup zajedno sa suprugom Katarinom, u crvenom «ford mustangu», došao je Gregori Grin:

– Uvek volim da dođem u Vranje sa suprugom Katarinom. Znam ovde dosta ljudi koji imaju lepe automobile. Moj crveni «ford mustang» kojeg zovem «crveni tigar», privlači pažnju. Vezan sam za ovo područje. Već tri godine zajedno sa suprugom vodimo biznis u Skoplju. Zavoleo sam tu zemlju, ljude, ali volim i Srbiju gde takođe imam dosta prijatelja. Doći ću ponovo naredne godine!

Paralelno sa automobilima, plesačice iz Beograda na improvizovanoj bini trbušnim plesom zabavljale su prisutne, vozači lepih i snažnih automobila turiranjem dizali su dim i prašinu u nebo. Miris benzina parao je nozdrve. Užareni asfalt podizao je temperaturu među posetiocima. Ali, nikome nije padalo na pamet da odustane i ode. I tako je sve bilo od 12 do 17 časova prošle nedelje.   

 

IGOROV PEŽO 404 NAJLEPŠI

Na samom ulazu u prostor parkinga Sportske hale, Igor Milković, iz Vranja šepurio se sa svojim «pežoom 404» boje trule višnje iz 1968. godine. Pored njegovog automobila sve vreme bila je gužva:

– Imam 29 godina, a moj automobil je star 58. Francuzi su ga proizveli 1968. u vreme kada je cela Evropa pa i Pariz zahvatio studentski bunt. Dok su oni govorili «budimo realni, zahtevajmo nemoguće», moj otac je došao do ovog automobila. Ono što je važno, član sam Evropskog udruženja vlasnika i ljubitelja «pežoa», a po njima moj «pežo», i to piše na sajtu, najlepši je od svih. Oni mi pomažu da bude najlepši. Pre neki mesec poslali su mi original boju i ofarbao sam svoje vozilo. Lično sam uložio osam hiljada evra. Reći ću na kraju, da nisam iznenađen interesovanjem za moje vozilo, jer u Srbiji «pežoa 404» ima svega tri»!

 

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar