Pomoć za Radosava!



 



Stoga vas sve koji čitate ovo molim, kao roditelj koji je čitav svoj život posvetio lečenju, spasavanju i očuvanju života, da nam izađete u susret i pomognete koliko ste u mogućnosti – apeluje majka Vesna Andrejić. Za lečenje njenog sina potrebno je 120.000 evra

Radosav Andrejić (21) je perspektivni sportista i student druge godine Stomatološkog fakulteta u Beogradu. Ovom mladiću poreklom iz Vranja (familija sa majčine strane živi u Gornjoj čaršiji), a koji je rođen i živi u Beogradu, 24. februara ove godine dijagnostifikovana je akutna T limfoidna leukemija, za čije lečenje je potrebna transplantacija koštane srži od nesrodnog donora (u familiji nema podudarnog donora).



MATIČNE ĆELIJE

Budući da Radosav od posledica hemioterapije oseća mučnine i malaksalost, ne rizikujući da se njegovo zdravstveno stanje pogorša, razgovarali smo sa njegovom majkom. Vesna Andrejić za „Vranjske“ kaže da do februara nije bilo nikakvih simptoma i naznaka bolesti:

-Posle dva ciklusa hemioterapije sprovedene na Klinici za hematologiju KCS i neuspešnog terapijskog odgovora, Radosav je 17. maja u teškom stanju prebačen u bolnicu !!!!!!!!!Malteser St. Franziskus u Flensburgu (Nemačka), kod prof. dr Nadežde Basare, gde je po odluci konzilijuma započet novi ciklus hemioterapije za koji je već uplaćeno 30.000 evra. Sada je u planu transplantacija koštane srži, za šta je potrebno još oko 120.000 – kaže gospođa Vesna, specijalista anesteziologije i reanimatologije koja preko dvadeset godina radi u KBC Zvezdara.

Ona objašnjava da je do transplantacije matičnih ćelija potreban još jedan ciklus hemioterapije i zračne terapije koje porodica nije u mogućnosti da plati, a vreme u ovoj borbi nije saveznik jer lečenje ne sme da bude prekinuto:

-Stoga vas sve koji čitate ovo molim, kao roditelj koji je čitav svoj život posvetio lečenju, spasavanju i očuvanju života, da nam izađete u susret i pomognete koliko ste u mogućnosti – apeluje Vesna Andrejić.

Inače, Radosav je završio Osnovnu školu „Jovan Jovanović Zmaj“, zatim i opšti smer 12. beogradske gimnazije, dobitnik je Vukove diplome. Od svoje četvrte godine trenira vaterpolo, igra je na poziciji beka. Branio je boje „Singidunuma“, prošao sve mlađe kategorije VK „Partizan“, učestvovao na turnirima po Srbiji. U poslednje dve godine, je i fudbalski sudija.

Gospođa Andrejić kaže da je njenog sina privukla stomatologija, te da nije imala uticaj na Radosavljevu odluku prilikom upisa na fakultet, imajući u vidu da je i sama medicinski radnik.

-Organizacija i radne navike mu ne predstavljaju problem. S lakoćom postiže sve, usklađuje obaveze na fakultetu a istovremeno je i uspešan sportista. Ipak, sportsku karijeru je stavio u drugi plan kada je upisao Stomatološki fakultet.

Mladićeva majka razočarano konstatuje da su se obratili „svim mogućim“ institucijama, ali da nije bilo sluha za problem sa kojim se njihova porodica bori. Negativni odgovori stizali su redom od mnogobrojnih firmi iz Beograda, Vranja i još nekih gradova u Srbiji. Radosav je pisao i premijeru Vučiću, no nije dobio odgovor.

NAŠI KOŠARKAŠI

Drugovi mladića su organizovali žurke i sportske manifestacije u cilju prikupljanja novčane pomoći. Podsećanja radi, 10. juna u bazenu SC Banjica Radosavljev Partizan odigrao je utakmicu sa turskom ekipom Galatasaraj. Celokupan prihod OD 140.000 DINARA uplaćen je u fond za transplantaciju koštane srži i terapijsko lečenje, a svi učesnici ovog spektakla odrekli su se svojih honorara. Trener turskog predstavnika je legenda srpskog vaterpola i crno-belih Igor Milanović, i nije bilo problema da se organizuje događaj koji ima, nadasve, humanu dimenziju.

Međutim,Vesna Andrejić kaže da fali još prilično do potrebnih 120.000 evra, ne želeći da precizira koliko.

I naši najbolji košarkaši. koji ovih dana u beogradskoj Kombank areni pokušavaju da izbore olimpijsku vizu za Rio, pružili su podršku Radosavu Andrejiću kada su se u pauzi između treninga, zajedno sa stručnim štabom okupili na parketu i razvili transparent: „Pomozimo Radetu! Pošaljite 173 na 3030“.

RAČUN

Svi koji žele da pomognu, to mogu da učine uplatom na žiro račune Humanitarne fondacije Novi Beograd, i to:

dinarski: 160-445365-59,

devizni: 00-540-0001539.6 sa IBAN brojem RS35160005400001539681,

kao i slanjem SMS poruke: upišite 173 i pošaljite na broj 3030. Cena poruke je 100 dinara

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar