Stigla pomoć iz Katara



Prodajom Ovusua i dolaskom biznismena iz Katara, čiji ćemo klub promovisati, stvoreni su uslovi da Radnik bude stabilan superligaš – kaže predsednik Stanislav Tončev



 

Od nedelje 19. juna na Vlasinskom jezeru nalaze se fudbaleri Radnika koji tamo borave u okviru prve faze priprema za jesenju trku za bodove, koja počinje 23. jula susretom u Surdulici između Radnika i ivanjičkog Javor Matisa. U toku letnjeg prelaznog roka, koji je počeo 13. juna a završava se 31. avgusta u ponoć, superligaša iz Surdulice napustilo je mnogo igrača. Prvi golman Borivoje Ristić otišao je u Velenje, kreator igre Filip Stojanović u grčku Trikalu, Ovusu je prodat turskom prvoligašu Genčelbirligi, u potrazi za angažmanom su Slaviša Stojanović, Marković, Simonović, Arsić, Vučetić, Mutavdžić, Vuković, Deletić i na kraju Putinčanin. U klub su pristigli najbolji strelac Prve lige Nenad Lukić iz Bežanije, Zlatko Liščević, desni bek OFK Beograda, kao i golman Ognjen Čančarević koji je branio boje Mladost iz Lučana. Na samom početku pitamo predsednika Stanislava Tončeva hoće li Radnik zbog velikog broja odlazaka biti slabiji nego u minuloj sezoni:



– Nikako! Samuela Ovusua smo prodali Turcima, jer oni su jedini pristali da daju 200 hiljada evra i pristali da od naredne prodaje mladog reprezentativca Gane nama pripadne još deset procenata. Sa tim parama, kao i sa našim poslovnim partnerom iz Katara, mi smo stvorili uslove da Radnik bude na duže vreme stabilan superligaš, što je nama i osnovni cilj. Takođe, cilj nam je da promovišemo što veći broj mladih igrača koji bi bili interesantni za domaće i inostrano tržište i tako ponovo došli do novca koji bi odmah uložili u klub. Posebna dimenzija daljeg bitisanja Radnika ogleda se u dogovoru sa bogatim gazdom iz Katara koji je kupio Hotelsko preduzeće «Srbija» sa hotelima u Surdulici, Vlasini i Crnoj Travi, koji nam omogućuje da na njegov trošak, a u zamenu za promociju njegove kompanije i kluba čiji je vlasnik, svi prvotimci i stručni štab koji borave u Hotelu «Srbija» idu na račun gazde iz Katara. To nam mnogo znači s obzirom da su to najveći troškovi za jedan klub. Drago mi je što će Radnik promovisati fudbalski klub iz Katara i što je on oduševljen onim što smo mi uradili u našoj opštini – kroz osmeh kaže Stanislav Tončev, najmlađi predsednik superligaškog kluba u Srbiji.

Trener Goran Lazarević, koji je na mesto šefa stručnog štaba zamenio Miloša Veselinovića, zajedno sa trenerima Nikolom Stankovićem, Miroslavom Blanušom i novim trenerom golmana Zoranom Vaskovićem, puca od zadovoljstva onim što svakodnevno radi sa igračima:

– Ovde smo već skoro dve nedelje i za to vreme jedan broj igrača je otišao, ali i veliki broj njih je potpisao za Radnik. Mnogo je fudbalera koji su ovde na probi. Mi ćemo igrački spisak zatvoriti sa 20 imena, a prijavićemo još trojicu, jer prelazni rok traje do 31. avgusta i nikad se ne zna kada ćete angažovati pojačanje. U ovom trenutku fale nam desni bek i dva fudbalera sredine terena – kaže Lazarević i nastavlja:

– Prvu fazu priprema završavamo 1. jula. U nedlju 3. jula u goste nam stiže bugarski prvoligaš Levski koga trenira moj proslavljeni kolega Ljupko Petrović. Nakon toga plan je da 6. jula u Surdulici odigramo sa Napretkom iz Kruševca meč koji će predstavljati generalnu probu za novi šampionat. U drugoj fazi od 4. do 14. jula boravićemo na Kopaoniku i tamo ću sa saradnicima imati u glavi tim koji će braniti boje kluba iz ove lepe Surdulice Nadam se da ću opravdati poverenje ljudi iz Uprave kluba i da će moji fudbaleri dati maksimum kako bi Radnik bio među prvih osam najboljih klubova u zemlji.– zaključio je strateg Goran Lazarević.

Među prvima, ugovor za Radnik potpisao je kršni čuvar mreže Ognjen Čančarević:

– Doašo sam iz lučanske Mladosti. I uopšte se ne kajem. Atmosfera je divna, imamo odličnog trenera i ubeđen sam da će moj novi klub biti hit narednog prvenstva.

Miloš Milovanović, iako je dugo u Radniku, prvi je od igrača koji dođe na sastanak sa stručnim štabom svakog dana u prepodnevnim časovima:

– Dugo sam profesionalac i ništa mi ne pada teško. Dosta mojih drugova je otišlo iz kluba, ali došli su dobri igrači. Ne sumnjam da će moj tim biti ponovo tvrd orah. Verujte mi, jedva čekam taj susret prvog kola u Surdulici sa Javor Matisom. Uželeo sam se huka sa tribina u Surdulici – kaže Milovanović.

Osoblje hotela «Evropa» na Vlasinskom jezeru gde su smešteni fudbaleri Radnika, maksimalno se trudi da igračima olakša naporne treninge. Zbog evropskog šampionata u holu je stigao televizor ogromnih dimenzija, odakle igrači prate susrete «Euro 2016».

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar