Nadam se da ostajem



Mislim da je zajednički cilj nas u klubu i nove vlasti da postanemo stabilan prvoligaš, da paralelno lokalna samouprava okonča pregovore oko vlasništva nad stadionom Jumka, posle čega je moguće realizovati već urađen projekat stadiona kapaciteta 12.500 mesta



 

 



Posle promene gradske vlasti, čelni ljudi Dinama nisu se oglašavali. Predsednik kluba Borivoje Antić, čiji mandat ističe 2018, očekuje da će biti na čelu kluba i u novom prvenstvu koje počinje sredinom avgusta:

– Predstavnicima nove gradske vlasti iznećemo viđenje daljeg razvoja kluba. Mislim da je zajednički cilj da klub postane stabilan prvoligaš, da paralelno lokalna samouprava okonča pregovore oko vlasništva nad stadionom Pamučnog kombinata Jumko i kada se to desi, onda je moguće realizovati već urađen projekat stadiona kapaciteta 12.500 mesta. Do kraja godine treba da se realizuje i izgradnja novog terena sa veštačkom travom, reflektorima, klupskim prostorijama u Kosovskoj ulici. Moram na kraju da kažem da će krajem meseca biti održana sednica Skupštine na kojoj će članovi biti upoznati sa daljom sudbinom kluba koga svi volimo.

Dinamo je obezbedio prvoligaški status i ljubitelji fudbala iz Vranja i okoline od jeseni će ponovo uživati gledajući prvoligaška nadmetanja.

– Moram u sklopu ove priče da se vratim na vreme pred sam početak prvenstva. Uloženo je mnogo para i ta cifra je oko pet miliona dinara, a sve je utrošeno kako bi se ispunili zahtevi vrlo stroge komisije iz Fudbalskog saveza da svlačionice, kupatila, teren, ograda, elektronski semafor, budu na najvišem nivou. To smo radili danonoćno, a sa druge strane, formirali tim koji će nastupati sa ostalim najboljim klubovima u Srbiji. Trener Saša Mrkić je bio ključni čovek u priči o opstanku. Na Upravnom odboru, nadam se da ćemo doneti većinsku odluku da ga ponovo angažujemo kako bismo mogli da na bazi njegovog viđenja stvari, dovodimo i igrače koji moraju sa radom krenuti najdalje 5. jula.

U javnosti vlada nedoumica ko od igrača ostaje, a ko će otići?

-Polovina igrača sa strane je vezana ugovorom. Druga polovina nije. Međutim, i pored toga, samo dva igrača zatražila su ispisnice, reč je o golmanu Nikoli Vujancu, koji posle godinu i po dana provedenih u klubu, ima odrešene ruke. Potpisao je za makedonskog prvoligaša Sileks iz Kratova. Ja sam mu se zahvalio na svemu što je dao za naš klub. Drugi fudbaler koji želi da ode je Milan Nedučić. Želi da nastavi karijeru u Bosni i Hercegovini i mi mu nećemo praviti problem. Moram da dodam da smo od prodaje Ljubomirca Zemunu i Radovanovića surduličkom Radniku u kasu uneli 450.000 dinara. I drugi igrači koji bi želeli da odu, moraju od novih klubova da računaju na ovu stavku. Niko ne može da ode džabe iz kluba – jasan je Antić.

Kako ste se izborili sa finansijama, s obzirom na tvrdnju da nikome ništa ne dugujete?

– Vrlo teško, ali ne zbog tekućih obaveza prema igračima i troškovima koji nastaju prilikom njihovog boravka ovde, već zbog izvršnih presuda koje su nam pristizale od ranije kada nismo vodili klub. Novac su nam uzeli treneri Stančić i Paunović, kao i radnici koji su radili u klubu, a reč je o Mirku Stoiljkoviću i Ivanu Mladenoviću. Najveći nam je problem Mladenović kome je isplaćeno milion dinara, a on sad traži još toliko. Nisam ja niti bilo ko iz ove garniture Dinama ovo napravio, napravile su prethodne uprave, a na nama je ostalo da to sve platimo. Domaćinskim odnosom i krajnje racionalnim utroškom, omogućili smo da račun Dinama ne bude nijedan dan u blokadi, a sezonu završimo bez dugovanja. A to nije mala stvar!

 

JELEN PIVO

Uspeli ste da pridobijete i novog sponzora. O kome je to reč?

– U pitanju je «Jelen pivo». Oni će, to je sve dogovoreno, biti naš poslovni partner, već se štampaju dresovi sa njihovim logom, a u međuvremenu privodimo kraju razgovore sa još dve značajne kompanije koje bi bile uz nas.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar