Živa vatra na crti



 



 

Svake godine u školu fudbala Dinama dođe ogroman broj dečaka. Svi oni još na samom početku imaju ogromnu želju da jednog dana postanu napadači, a gotovo niko od njih ne pomišlja da bude čuvar mreže. U slučaju Veljka Stojanovića sve je drugačije. Na prvom treningu treneru Igoru Stojkoviću, a potom i treneru golmana Branku Anđelkoviću, mladi Veljko izrazio je želju da bude isključivo golman.



Dvanaestogodišnji Veljko bolje brani nego što priča:

«Trener čika Branko nas trenira već duže vreme. Mnogo sam naučio od njega i njemu dugujem svu zahvalnost što sam danas na golu selekcije petlića. Volim da budem golman i ne propuštam nijedan trening,a želja mi je da jednog dana branim za prvi tim našeg kluba.

 

PROFIL

Ime i prezime: Veljko Stojanović

Datum i mesto rođenja: 6.4.2004. Vranje

Visina: 148 cm

Težina: 40 kg

Mesto u timu: golman

Klub: FK Dinamo

Selekcija: petlići

 

Parade specijalnost

Petar Mladenović, koji ima svega deset godina, najveće je osveženje među mladim čuvarima u FK Dinamo. Na početku nije iskazivao želju da bude golman, ali vrlo brzo se predomislio i sada je gotovo nemoguće zamisliti da selekcija petlića počne susret bez njega na golu. Zbog njegovih parada mnogi dođu na tribine Gradskog stadiona. A Petar skromno ističe:

– Volim da pravim parade. Najlepše mi je kada lopta dolazi u predeo gde se spajaju stativa i prečka, ja se tada izvijem i, po pravilu, dobijam aplauz od svojih drugara. Pratim redovno evropski šampionat u fudbalu i posebno me interesuju golmani. Kao dečak sanjam da jednog dana postanem veliki čuvar mreže, a dotle redovno ću trenirati i slušati svaki savet koji mi daje trener Branko Anđelković.

 

PROFIL

Ime i prezime: Petar Mladenović

Datum i mesto rođenja: 6.2.2006. Vranje

Visina: 144 cm

Težina: 33 kg

Pozicija u timu: golman

Klub: FK Dinamo

Selekcija: petlići

 

 

Mladi div među stativama

 

Jovan Miljković je dečak koji ne pravi nikakvu buku i kada ga čovek posmatra sa strane ne bi rekao da u njemu leži ogromna snaga i eksplozivnost. Ali, kada stane na gol, to je sasvim drugo dete. Okretan, brz, uz to izuzetno hrabar, sa lakoćom izlazi kao pobednik iz duela sa napadačima. Dobio je nadimak od drugara „Mladi div“. On s pravom nosi taj nadimak i ako nastavi da se razvija u ovom tempu, Dinamo će konačno u nasleđe dobiti velikog golmana. Trener Branko Anđelković kratko dodaje:

-Neka ga posluži sreća i zdravlje i sve će biti u redu».

Mladi Jovan Miljković se nadovezuje:

-Volim kad zajedno treniram sa Veljkom i Petrom. Ja uočavam njihove prednosti i mane, oni moje i tako se dopunjujemo. Lično, dugujem zahvalnost mom treneru Anđelkoviću koji će od mene, to se nadam, napraviti dobrog golmana. Kao i svaki dečak i ja imam snove i moj se ogleda u želji da nastavim da branim, prođem sve mlade selekcije u klubu i postanem prvi čuvar mreže seniorskog tima.

 

PROFIL

Ime i prezime: Jovan Miljković

Datum i mesto rođenja: 25.3.2004. Vranje

Visina: 148 cm

Težina: 38 kg

Mesto u timu: golman

Klub: FK Dinamo

Selekcija: petlići

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar