Odlazim uzdignuta čela



 



 

Došao sam u Radnik u trenutku kada je bio u velikoj rezultatskoj krizi koju smo prevazišli kolektivnim radom i, na kraju, ostvarili rezultat za divljenje, učestvujući u završnici plej ofa. Odlazim sa ponosom na sve ono što sam uradio, a moj novi klub je ivanjički Javor Matis. Radniku želim da i u novoj sezoni beleži uspehe i postane stabilan superligaš



 

Prvu sezonu u superligaškom društvu Radnik je započeo dosta traljavo. Trener Mladen Milinković nikako nije mogao da sastavi dobitnu kombinaciju i posle osam odigranih kola Radnik je osvojio samo šest bodova i bio na samom dnu tabele. Rez je bio neminovan i vrlo brzo iz Inđije u Surdulicu stiže mladi stručnjak Miloš Veselinović. Unete novine u radu vrlo brzo daju rezultate i klub se polako, korak po korak, približavao sredini tabele. Po okončanju jesenje sezone, posle 22 odigrana kola, Radnik je zauzeo deseto mesto, da bi na kraju sezone bio osmi. Sada kada se spustila zavesa na ovo glomazno trokružno takmičenje, bivši strateg Surduličana kaže:

– Ovo što smo postigli je rezultat celog kolektiva. Stvar smo tako postavili da klub funkcioniše kao jedna celina i da svaki pojedinac u toj celini zna svoje mesto. Odmah po mom dolasku Radnik je zaigrao mnogo bolje i mi smo jesenju sezonu okončali na visokom desetom mestu. Usledile su opsežne pripreme u Makedoniji, a ključne pobede protiv Javor Matisa iz Ivanjice i Mladosti iz Lučana donele su nam učešće u plej ofu. Za mnoge to je bilo iznenađenje. Za nas u klubu ne! Kada sam došao ideja je bila da Radnik sačuva superligaški status. Uspeli smo da napravilo iskorak, uđemo u plej of – kaže na početku razgovora mladi stručnjak iz Obrenovca Miloš Veselinović.

Vama pripisuju ogromnu zaslugu za promociju Samuela Ovusua, koji je blistao tokom cele sezone?

– Nema sumnje, reč je o vrlo talentovanom mladom igraču. Mi smo svoju igru bazirali na njegovoj prodornosti i brzini, on je to obilato iskoristio i našao se u žiži interesovanja velikih klubova, kao što su Partizan, Bazel, PSV Ajndhoven, Galatasaraj… Ne znam kakva će biti dalja njegova sudbina, ona zavisi i od njega, ali i od kluba i menadžera. Bez obzira gde bude igrao, Ovusu će pružati odlične partije.

Očekivalo se da vi produžite saradnju sa timom iz Surdulice?

-Mene je ugovor sa Radnikom vezivao do juna meseca. Taj rok je istekao i moje obaveze su prestale. Nije bilo u međuvremenu nikakvog kontakta i ja sam 3. juna potpisao ugovor sa superligašem iz Ivanjice Javor Matisom. Biće mi drago kada sa timom koji sada predvodim dođem u Surdulicu i vidim se sa prijateljima iz ove varoši koji su mi vrlo dragi.

Da li bar znate ko će doći na vaše mesto?

-To nije pitanje za mene, već za Upravu. Mislim da će dovesti takođe mladog stručnjaka koji će prionuti na posao željan da se dokaže u jednom ovako velikom i organizovanom klubu. Bilo ko da dođe, siguran sam da će da napravi dobar rezultat, jer ako to ne postigne, neće moći da sedi na klupi, moraće da ode.

 

PROFIL

Ime i prezime: Miloš Veselinović

Datum i mesto rođenja: 12.11.1979. Obrenovac

Bračno stanje: oženjen, supruga Mirjana, sin Dragan i kćerka Iva

Obrazovanje: Visoka škola Akademije fudbala i profi licenca

Igračka karijera: Radnički (Obrenovac), a kao igrač Crvene zvezde branio boje Bora, Loznice i Jedinstva iz Uba

Trenerska karijera: Radnički (Obrenovac), Srem iz Sremske Mitrovice, Inđija, Radnik iz Surdulice, a od 3. juna šef stručnog štaba Javor Matisa iz Ivanjice

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar