Gde je frka-tu je Mrka



 



Znam da je u Vranju nakon izbora došlo do promene političke situacije, pa u tom kontekstu razumem predsednika Antića što se ne izjašnjava . Ako me pozovu, vrlo rado ću ponovo doći u Vranje

 



Iskusni niški stručnjak srednje generacije Saša Mrkić iza sebe ima ogromno iskustvo u vođenju renomiranih klubova. Ono što ga karakteriše i po čemu je poznat u Srbiji jeste činjenica da uvek dolazi tamo gde «gori». Novinari koji ga prate, dolazak u Vranje su okarakterisali rečima «Gde je frka, tu je Mrka»! I zaista, bili su u pravu, Dinamo se posle katastrofalnog poraza od Inđije našao u zoni ispadanja i morao je doći neko ko će spasti klub od silaska u niži rang. O mogućnosti da ostane u Vranju, Mrkić kaže:

– Mene je vezivao ugovor sa Dinamom do kraja prvenstva. Šampionat se završio i moje obaveze su prestale. Sada sam slobodan. Čujem se sa predsednikom Antićem vrlo često, ali ne razgovaramo na temu mog novog angažmana. Znam da je u Vranju nakon izbora došlo do promene političke situacije, pa u tom kontekstu razumem predsednika Antića što se ne izjašnjava. Ono što mogu reći leži u činjenici da bih vrlo rado prihvatio poziv da i dalje vodim klub. Stekao sam u Vranju dosta prijatelja i to pravih, istinskih. Vranjanci vole fudbal i vole Dinamo, a to su razlozi koji gode svakom treneru ma odakle došao. Dinamu u svakom slučaju želim da u narednoj sezoni ne vodi dramatičnu bitku za opstanak – jasan je Mrkić.

 

 

PROFIL

Ime i prezime: Saša Mrkić

Datum i mesto rođenja: 16.12.1967. Priština

Bračno stanje: oženjen, supruga Biljana, kćerke Tina i Nina i sin Marko

Obrazovanje: trener sa profi licencom

Igračka karijera: Radnički (Niš), Borac (Čačak), Priština, Obilić (Beograd), CSK (Sofija)

Trenerska karijera: Radnički (Niš), Žitorađa, Sinđelić (Niš), Sloga (Kraljevo), Dinamo (Vranje)

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar