Potapanje Simpa



Ljuti me što me Samardžić upliće u to: Vanja Udovičić

Beogradska Visoka polsovna škola pozajmila je Simpu, uoči Vučićeve posete prošle godine, 4,5 miliona evra, a vranjska kompanija preuzela je obavezu da od tih para sa 380.000 evra sponzoriše Vaterplo klub Radnički KonTiki iz Kragujevca, sve uz blagoslov ministra sporta Vanje Udovičića, koji je u njemu završio karijeru



 



Beogradska poslovna škola je 2013. godine, mimo zakona i po nalogu visokih vladinih funkcionera, pozajmila sedam miliona evra prezaduženim kompanijama, među kojima je i Simpo, i Vaterpolo klubu Radnički, bez mnogo izgleda da će taj novac povratiti. Oni koji su u ime Vlade Srbije odlučivali o ovom poslu danas „peru ruke“ i za sve optužuju nekadašnjeg direktora ove državne obrazovne institucije Iliju Samardžića, koji tvrdi da je nalog za isplate novca stigao iz samog vrha vlasti.

Prema podacima iz Uprave za trezor Ministarstva finansija do kojih je BIRN došao, kratkoročnu pozajmicu su od Beogradske poslovne škole 2013.  godine dobile tri kompanije i Vaterpolo klub Radnički iz Kragujevca.  Oko 4,5 miliona evra dobio je Simpo iz Vranja, koji je tada bio u privatnom vlasništvu i sa poreskim dugom od oko 40 miliona evra. Kompanija je danas u većinskom vlasništvu države, dok je od 2012. godine račun Simpa blokiran 465 dana.

Kompletan tekst možete pročitati pretplatom na elektronsko izdanje „Vranjskih“ preko www.novinarnica.net

 

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar