Politički srećković bez sreće



Poslednja nada Geoks i Ditra

Kroz vlast su prodefilovali i levi i desni, i pravi i krivi, a ovih dana aktuelne su dve priče: o otklonu SPS od Ivice Dačića na Preobraženje i  o inicijativi gradonačelnika Antića da bude stožer takozvane građanske  opcije koja bi se suprotstavila naprednjacima



 



Poslednja nada Geoks i DitraSadašnja vladajuća kolicija u Vranju, predvođena SPS-om, a pre svega gradonačelnikom Zoranom Antićem, svečano je počela sa radom 5. jula 2012. godine, i ovih dana, skromnije nego što bi se očekivalo, slavi godišnjicu od kako vodi grad. Doduše, u pokušaju da uspostvi kakvu takvu ravnotežu u stvarnosti, Antić je u koaliciju uvodio svakoga koga je mogao, pa su kroz vlast prodefilovali svi, i levi i desni, i krivi i pravi i SNS i LDP i DS, i svi redom. Po priznanju gradonačelnika, prva koalicija, sastavljena od SPS-a i drugara (SDPS, JS, PUPS), sa jedne, i SNS-a pod nesumnjivim vođstvom poslanika Dragana Nikolića sa druge, napravljena je „nevoljno“ 2012, i kao takva je još dosta i izdržala, do kraja 2013. godine. Po raspuštanju odbora SNS-a na čijem je čelu bio Dejan Tričković, dotadašnji predsednik Skupštine grada, iz igre je ispao najpre SNS, a sa njim u paketu i URS. Antić se odbranio uvođenjem dva odbornika LDP-a u igru, ali i dela DSS-a, uz odlučujuću podršku „otpadnika“ iz SNS-a, njih osmoro, koji su ostavili socijaliste na vlasti po niskoj, gotovo neshvatljio niskoj ceni, od jednog zameničkog i nekoliko mesta u Gradskom veću. Kad je to sređeno, u koaliciju ulazi i DS, sa kojom je pregovarano i o nastavku saradnje koja je trajala od 2008. do 2012. godine. Praktično, van vlasti u Vranju ostala je samo SDS, i to pre svega zbog činjenice da im je sada kasno da u billo kakvu vlast ulaze, godinu dana pred izbore.

OKRUGLI JUBILEJ

Istoremeno sa ovim jubilejom dogodio se još jedan, 25. godina SPS-a, znači 25 godina SPS na vlasti. Antić je sa drugarima najavio da će proslava te  godišnjice biti održana u oktobru, ali je za Preobražanje, 19. avgusta, najavio i malo preoblikovanje delovanja SPS-a. Iako nije želeo da detaljnije obrazlaže situaciju, nije tajna da Vranjanci više uopšte nisu zadovoljni Ivicom Dačićem i SPS-om, pa se ovde mogu očekivati i značajnije turbulencije od onih koje bi bile očekivane pred izbore.

Kompletan tekst možete pročitati pretplatom na elektronsko izdanje „Vranjskih“ preko www.novinarnica.net

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar