Ostati i opstati



Namnožilo se kvazi intelektualaca, polusveta, koji su kroz politička udruživanja potisnuli pošten radni narod, poštene intelektualce i profesionalce u svom poslu, i to traje. Često se pitam dokle



 



Mnogo puta mi je postavljano pitanje, kako možeš da živiš u Vranju, kako si mogla da ugradiš sebe i svoj život u ovu palanku u kojoj svsko svakog ogovara, gde ti prijatelji nisu prijatelji ako nemaju interesa, gde brat brata ganja na sudu u parnici dužoj od života, gde je licemerje obrazac ponašanja, gde uspeh i sreću ne mogu da ti oproste, prosto rečeno gde te ne vole, gde te poštuju iz straha od onoga što jesi i onoga čime se profesionalno baviš. Kako si mogla da preživiš u sredini u kojoj te ne žele jer si ti sve ono što oni nisu i to im svakodnevno svojim prisustvom, svuda i na svakom mestu pokazuješ.

***

Da, mogla sam da živim svoj život u toj palanačkoj sredini zato što je Vranje moj grad. Tu su moji koreni, tu je moja brojna šira i uža porodica, tu su bili svi oni koje sam volela i tu su danas mnogi koje volim sa svim njihovim manama i vrlinama.

Kompletan tekst možete pročitati pretplatom na elektronsko izdanje „Vranjskih“ preko www.novinarnica.net

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar