I nad popom ima pop



Ni državno, ni gradsko, ni privatno

Kada je Radna grupa Grada Vranja bacila pogled na finansijsko knjigovostvo UP Vranje, njeni članovi hvatali su se za glavu od dubioze koju bi Grad trebalo da prihvati ukoliko se odluči da preuzme upravljačka prava od države. Kada je lokalna vlast odlučila da ipak odustane od ove namere, neko je mimo nje progurao ovu inicijativu kod Vlade Srbije



 



Ni državno, ni gradsko, ni privatnoNa hotel i druge objekte Ugostiteljskog preduzeća (UP) Vranje početkom maja stavljen je katanac, a malobrojne putnike namernike koji su skrenuli u pogrešnu ulicu ili su se samo višom silom zaputili u neki od ovih do krajnje mere ruiniranih objekata na spavanje ili obedovanje dočekivao je natpis „objekat u pripremi“. Zatvaranje ove firme obavijeno je velom sektaške tajnovitosti. Niko se nije izletao o pravim razlozima zatvaranja, motivima i budućim namerama – kada će, da li će i sa kakvim statusom ovo preduzeće sa 65 zaposlenih nastaviti da radi. Govorkalo se o „otežanom poslovanju“ i isključenju struje kao razlozima za obustavu rada. Ali, zar danas većina firmi ne posluje otežano, pa ipak imaju da plate struju?! Nešto se tu valja iza brega.

Dragan Popović, čovek koji je godinama, do dana kada je UP Vranje definitivno stalo, vodio ovu firmu trenutno je na odmoru van Vranja. Jedino što je u kratkom telefonskom razgovoru mogao da kaže novinaru je da u pogledu sudbine ove firme „sve zavisi od Ministarstva privrede“. Pošto je prvi čovek UP tako škrt na rečima, javnosti ostaje samo da „gleda u grah prebranac“ tražeći odgovore na napred postavljena pitanja.

Kompletan tekst možete pročitati pretplatom na elektronsko izdanje „Vranjskih“ preko www.novinarnica.net

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar