Na slapovima Kazanđola



Kupanje: Kazanđol

Tradicionalna gostoprimljivost ljudi, u saučesništvu sa ukusnom južnjačkom hranom i dobrim vinima, autentičnim vranjskim melosom, čini Vranje mestom igre koja budi emocije i strasti, mesta na kome se život posmatra sa njegove vedrije strane



 



Kupanje: KazanđolPrelepa Koštana, poetski nadahnut Mitka, bele Vranjanke na mitološkoj mesečini iznad Pljačkovice i Krstilovice, osobeni melos, merak, sevdah, dert, sve to privlači ljubitelje dela Bore Stankovića u Vranje, i svi to očekuju da će ovde naći. Na njihovo razočarenje, a našu žalost, toga nema; a nije ga ni bilo, osim u segmentima – mit je nadvladao stvarnost. Ali, turisti dolaze i prolaze, i od Vranja nešto očekuju. Elem, šta putniku namerniku, ili onome ko je zaljubljen u mit o Vranju, ovaj grad nudi kao turističku ponudu, šta će poneti kao nezaboravnu uspomenu? Naravno, ukoliko posluša savet premijera da se letuje u Srbiji kako bi novac ostao u zemlji!

JEDINSTVEN NAČIN ŽIVOTA

Geostrateški položaj Vranja, svakako, utiče na ozbiljno pozicioniranje na turističkoj mapi Srbije. Grad se nalazi u blizini tromeđe tri države, Srbije, Makedonije i Bugarske, pa u tom smislu, predstavlja jedan od gradova u kojima turizam vrlo lako može da postane jedna od najznačajnijih delatnosti ovdašnjeg življa – smatra Tomislav Stojanović, direktor Turističke organizacije Vranja.

Kompletan tekst možete pročitati pretplatom na elektronsko izdanje „Vranjskih“ preko www.novinarnica.net

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar