Pivo i „duvka“ za vikend



Skeč glumačke radionice vranjskog pozorišta: ilustracija

Kanabis, trava, džidža, šit – iako nelegalna, može se lako nabaviti. Sa tim se slažu skoro svi ispitanici koji su srednje lako ili veoma lako u Vranju dolazili do marihuane.  Osoba upućena u „tržište“ objašnjava da se u paketu obično nalazi od tri do pet grama trave, ali i da je cena malo skočila u poslednjih nekoliko meseci- između 1000 i 1200 dinara



 



Skeč glumačke radionice vranjskog pozorišta: ilustracijaNije baš ko u Danu mrmota, ali približno ista scena dešava se svakog vikenda  u gradu. Ovog puta četiri devojke sa po dvanaest centimetara na nogama i nešto malo više godina u tri ujutru pažljivo jedva nekako silaze niz Brankovu, a dijalog bi poželeo svaki reditelj. Stajling urbani, rečnik ruralni.

– Lele, vrti mi se, ne mogu da odim, kako doma će idemo?
– A be, će vikamo taksi.
– Pa nemamo pare.
– Ajde, će zberemo sve.
– Al’ nemamo kredit da pozovemo, aj će zaustavimo kad naiđe.
– Da be, što si umislila ti, Vranje ti je Nju Jork pa će zaustavljaš taksi?!

Muke tinejdžerske. Nakon naše onlajn ankete o seksualnoj aktivnosti tinejdžera u Vranju i alarmantnih rezultata koje smo dobili, sproveli smo još jedno istraživanje. Ovog puta je pedeset i četvoro nasumično odabranih mlađanih Vranjanaca i Vranjanki sa Fejsbuka uzrasta od 14 do 22 godine odgovaralo na pitanja o upotrebi alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Kompletan tekst možete pročitati pretplatom na elektronsko izdanje „Vranjskih“ preko www.novinarnica.net

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar