Mladenović upravlja, Tomić čeka



Ne direktor, već upravljač: Dom zdravlja

Prema tvrdnjama Jedinstvene Srbije socijalisti su, suprotno koalicionom sporazumu, Nenada Mladenovića promovisali u „privremeni organ upravljanja“ Doma zdravlja koje je sada u nadležnosti lokalne samouprave. Srđanu Tomiću, nestranačkom kandidatu JS, ostaje da čeka izbor direktora



 



Ne direktor, već upravljač: Dom zdravljaVladajuća koalicija odavno nije bila na većem iskušenju nego ovih dana, pošto je odlučeno da Dom zdravlja pređe u nadležnost lokalne samouprave. Kao što se moglo pretpostaviti, zapelo je oko izbora vd direktora ove ustanove (tačna formulacija je privremeni organ upravljanja), i to između dve stranke sa iste izborne liste – Socijalističke partije Srbije (SPS) i Jedinstvene Srbije (JS). Palmini „domaćini“ tvrde da to mesto, prema koalicionom sporazumu, pripada njima, a da socijalisti, i pored toga, ne žele da svojim partnerima prepuste fotelju koje sada drže. Početkom nedelje, Mandatno-imunitetska komisija promovisala je (u JS tvrdi da je bilo preglasavanja) pedijatra Nenada Mladenovića, aktuelnog direktora u budućeg „organa upravljanja“. Kandidat JS bio je Srđan Tomić, nestranačka ličnost i čovek koji je već obavljao ovu funkciju od 2008 – 2010.

DALjI POTEZI

Dan uoči skupštinske sednice (sreda, 8.juli) u dnevni red ubačena je i ova tačka, sa Mladenovićem kao jedinim kandidatom, što upućeni ocenjuju kao uvod u ozbiljnu svađu među partnerima koji personifikuju sabornost na republičkom nivou. Dejan Manić, lider JS u Vranju kaže za naše novine da sa svojih osam odbornika neće rasturati savez jer bi to, kako navodi, bio nepopularan potez u osvit lokalnih izbora, ali da u njemu više ništa neće biti isto, te da će ozbiljno preispitati svoje odnose sa SPS.

Kompletan tekst možete pročitati pretplatom na elektronsko izdanje „Vranjskih“ preko www.novinarnica.net

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar