Tončev najimućniji, Boske prima 185.000



Funkcioneri moraju da poznaju zakon: Vladan Joksimović

Prosečan lokalni funkcioner ima više od jedne kuće, često vikendicu, lokal i parče zemlje, u najvećem broju slučajeva jedan do dva automobila, najnižu platu od 80.000, dok su pojedinci sa raznim naknadama poslednjih godina primali oko 200.000 dinara mesečno. Ima i onih sa dobro razrađenim privatnim biznisom



 



Funkcioneri moraju da poznaju zakon: Vladan JoksimovićPrema izveštajima o prihodima i imovini iz baze podataka Agencije za borbu protiv korupcije, državni sekretar u Ministarstvu privrede i prvi naprednjak juga Srbije Dragan Stevanović Boske vodi na top listi najvećih mesečnih primanja funkcionera sa juga Srbije sa 185.000 dinara mesečno. Iza njega su ostali gradonačelnik Vranja i šef lokalnog SPS Zoran Antić sa 123.000, te po celokupnoj imovini najimućniji predsednik opštine Surdulica i narodni poslanik SPS Novica Tončev koji mesečno zarađuje oko 90.000 dinara.

Poznato je da prema Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije (član 43) izabrana, postavljena i imenovana lica imaju obavezu da u roku od trideset dana od stupanja na javnu funkciju i odlaska sa nje Agenciji podnesu izveštaj o prihodima i imovini. Funkcioneri imaju obavezu da prijave bukvalno sve što zarađuju, nepokretnu i pokretnu imovinu u svom vlasništvu, ušteđevinu u bankama u zemlji i inostranstvu, oružje i dragocenosti.

Kompletan tekst možete pročitati pretplatom na elektronsko izdanje „Vranjskih“ preko www.novinarnica.net

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar