Mnogo posla za male pare



Da biste pronašli letnji posao, bilo da je to u inostranstvu ili u blizini mesta gde živite, najbitnije je da se raspitate na vreme i da ne čekate na zvanični poziv poslodavca ili omladinske zadruge. U Vranju i okolini različite pozicije nude zaradu od 400 do veoma retkih 2000 dinara dnevno



 



Prva pomisao na letnji posao kod nas je – rad na bazenima, gde se dnevnice ne razlikuju od ostalih ugostiteljskih objekata u Vranju. Kafići i sve popularnije kafane, pogotovo one sa letnjim baštama, u sezoni imaju problem sa nedostatkom osoblja, tako da se tu možete uhlebiti ukoliko ste spremni za konobarisanje koje se neće platiti više od 700 dinara za smenu koja ume i da potraje. Šankeri prolaze malo bolje. 100 dinara bolje. Oni sposobniji koji su se na vreme raspitali, svoje veštine u ugostiteljstvu mogu pet puta bolje naplatiti van Srbije, najčešće u Grčkoj.

Grčka firma koja radi na izgradnji autoputa takođe nudi poslove u sezoni, tačnije od maja do septembra.

– Mislim da je ovo poslednje leto kad može da se radi na autoputu. Kad sam se ja raspitivao, ugovori su se potpisivali na mesec dana, svaki drugi vikend je bio slobodan, radilo se po deset sati za mesečnu platu od oko 300 eura. – objašnjava Mihalis, student iz Grčke.

Kompletan tekst možete pročitati pretplatom na elektronsko izdanje „Vranjskih“ preko www.novinarnica.net

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar