Konačan obračun



Jedan od kandidata: Slaviša Bulatović

I sada je situacija jasna – na jednoj strani Povereništvo, sa snažnom podrškom centrale koaj dolazi iz usta Dragana Stevanovića, a na drugoj Nikolić i njegovi. Može li da odluči članstvo, pitanje je sad



 



Da jedna zemlja, pa ni jedan partijski odbor, ne mogu da imaju dva gospodara, još jedanput će biti potvrđeno do 25. jula, do kada moraju da budu okončani unutarstranački izbori u vranjskom SNS-u. Koordinator naprednjaka i državni sekretar Dragan Boske Stevanović doneo je u nedelju uveče u Vranje toliko dugo čekanu vest – IO SNS-a odobrio je Vranjancima izbore, i oni se moraju održati do kraja jula. Stranka još nije utvrdila tačan datum izborne Skupštine, ali sada se već sve zna – tog dana, pa kad se padne, SNS će u Vranju dobiti regularan odbor, predsednika, članove, za nadati se i jasnu lokalnu politiku, i naprednjaci će konačno moći da prestanu da se bave sobom, i okrenuti se onom zbog čega stranka postoji – pripremama za stvarne izbore.

SJedan od kandidata: Slaviša Bulatovićtranački izbori bi morali da označe prekid krize koju je ovde izazvala sama stranka, u decembru 2013. godine, raspuštanjem odbora koji je bio deo lokalne vlasti. Situacija nije značajnije smirena ni posle instaliranja Povereništva, u januaru 2014. godine, pa SNS, ne samo ovde, karakterišu stalni sukobi, trzavice, različiti lični interesi… No, izbori nose i opasnost oštrog sukoba zainteresovanih strana, za koje je već sada jasno da ih ima više od dve osnovne.  Na redu je konačan obračun, koji se neće, vidi se to unapred, završiti izborima, ma ko na njima pobedio. Mnogo toga je na stolu, velika stranačka moć, ali i pravac razvoja ne samo SNS kao stranke, nego, moguće, i Vranja kao grada.

Kompletan tekst možete pročitati pretplatom na elektronsko izdanje „Vranjskih“ preko www.novinarnica.net

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar