Bolje da je prazna



Da li će žrtve trpeti porodično nasilje, dok se skupštinska većina ne sabere posle godišnjih odmora, i smilostivi se da izglasa sredstva za Sigurnu kuću. Vidite, i dizanje ruke može da bude produktivno



 



Krajem marta tekuće godine, svečanom ceremonijom, sečenjem vrpci I govorima, u Vranju je otvorena Sigurna kuća za žrtve nasiqa u porodici. Objekat je gradskoj upravi Vranja predao na korišćenje ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi, a ceremoniji su prisustvovali i gradonačelnik Vranja Zoran Antić, predsednik UO Fonda B92 Veran Matić, šef Kancelarije za vojnu saradnju pri Ambasadi SAD u Srbiji Kori Šej, kao i drugi gosti.

Sigurna kuća u Vranju će pokrivati ceo Pčinjski okrug, uključujući i opštine Trgovište, Surdulica, Bujanovac, Preševo, Vladičin Han i Bosilegrad. Kuća ima 300 m2 i može da primi 25 osoba. Objekat se sastoji od osam spavaćih soba, dnevnog boravka, kuhinje i trpezarije, radne kancelarije, vešernice i četiri mokra čvora. Obezbeđena je video-nadzorom koji pokriva prostor oko kuće.

Kompletan tekst možete pročitati pretplatom na elektronsko izdanje „Vranjskih“ preko www.novinarnica.net

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar