NAŠI GENIJALCI



Nema domaćinstva u Srbiji, osim beogradskog pašaluka, u kome  sveća ne zauzima centralno mesto – tu negde pored ikone. Ne, nije reč o slavskoj ili sveći kojom izražavamo bol za bliskim i dragim osobama, već obična sveća koja u 21. veku, zahvaljujući srpskoj „Elektroprivredi“, postaje simbol našeg standarda. Odlaskom petrolejki u istoriju, sveća je postala energent koga poseduje svaka domaćinska kuća.

Nestankom struje, u nekim selima i po 365 puta u godini, prestaju da rade hidrofori, pa onda, onoliko sati koliko nema struje, isto toliko nema ni vode. Ako čovek slučajno nije pričuvao neko balonče, flašu ili bokalče, svašta može da bude.



Ali, srpskoj „Elektroprivredi“, našem poslovičnom inkvizitoru, u poslednje vreme primat mučitelja, počinje da preuzima drugi veliki srpski sistem – „Telekom“, ono isto preduzeće kome je država poslednjih godina sve pustila na volju, zbog čega u ovoj zemlji za njih nema zakona. Zahvaljujući tome, postali su najmoćniji i najpametniji tehnološki sistem na Balkanu.

Dakle, taj moćni i pametni „Telekom“ smislio je „genijalan“ način kako da maksimalno bude „na strani“ ili „u službi“ građana. U duhu sa vremenom, svuda tamo gde ima fiksne telefonije, stigli su internet, digitalni signal, boks 4…, merak, što bi se reklo. Međutim, u nas ništa ne može bez onog srpskog u nama. Zato je nekom pametnjakoviću u „Telekomu“ palo je na pamet da izbacivanjem starih telefonskih centrala sa sopstvenim napajanjem strujom, ubaci nove – savremene, bez sopstvenog izvora energije!?!?!?



Posle toga sve se zna: kada prvo kuče u nekom selu zapiša banderu, počinje igranka. Sa prvim kapima kiše, u selima ovlada zona sumraka: nema struje, nema vode, nema telefonske veze, nema interneta, nema TV programa…a to zna da potraje i po nekoliko dana.

Zato su ovakva „Elektroprivreda“ i ovakav „Telekom“ komunistički modeli kojima na planeti zemlji nema ništa slično i zbog kojih srpski seljak nikako da zaboravi da sočno psuje i pljuje, kune i proklinje.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar