Kako se spremala oluja u Simpu



Stalno smo napadani od Leskovca i nekih kadrova sa Devedžićeve linije da ta fabrika nije ni trebalo da se gradi, pa kad smo to shvatili  slali smo tamo ljude koje smo želeli da kompromitujemo znajući da tamo ne može da se uspe jer je to skroz promašena investicija. Ovo mišljenje ili bolje rečeno parola omogućilo je kasnije Draganu Tomiću da to materijalizuje da je došao u pustoš i propalu fabriku i da od njega počinje spas za Simpo. Ja više ne bih ništa više govorio o Simpu jer postoje živi svedoci svega što se dogadjalo u postupku sanacije i osposobljavanja preduzeća i dobro se zna u kom momentu je Dragan preuzeo Simpo



 



Posle ovih kontakata sa rukovodećim ljudima u Simpu nije nam bilo jasno šta je prava istina, da li Gizela želi da im naškodi oslobodi funkcije bez odgovornosti ili je pak stvarno stanje kako ona kaže. Služba društvanog knjigovodstava ne potvrdjuje toliki gubitak, oni ostaju da je to 60.000.000 dinara.

VELIKA AFERA

Našli smo se ja i Bogdan pred velikom dilemom, šta da radimo da otvorimo problem za šta nemamo dovoljno podataka osim jedne izjave i da stvorimo veliku aferu i koja bi u Vranju u tadašnjim odnosima nanela veliku nervozu, a u krajnjoj liniji možda bi  došlo i do likvidacije preduzeća. Nikad u životu do sada nisam imao toliko veliku dilemu u kom pravcu da povlačim poteze, pogotovu što Bogdan nije imao nikakvu inicijativu a ja nesvesno preuzeo ulogu predsednika opštine i preneo da problem Simpa rešava OK. Da se ne bih našao u situaciji da sam uzurpirao pravo organa zaduženih za rešavanje problema u Simpu predložio sam Bogdanu da zakaže satanak sa rukovodećim ljudima društeno političkih organizacija u proširenom sastavu sa predstavnicima Banke, službe SDK, načelnicima za finansije i privredu. Da na tom sastanku on iznese naše sumnje o stanju u Simpu, s tim da nikako ne pominjemo visinu gubitka. Da predloži da svi nadležni organi u opštini, posebno Banka i SDK, učine sve da se pomogne Simpu u osposobljavanju za finansijsku likvidnost.

Kompletan tekst možete pročitati pretplatom na elektronsko izdanje „Vranjskih“ preko www.novinarnica.net

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar