Vratili smo se tamo gde nam je mesto



Za nas nema odmora

Uspeli smo da za nepunih godinu dana Dinamo iz Niške zone uvedemo u Prvu fudbalsku ligu Srbije. Zahvaljujući velikom radu i pomoći lokalne samouprave na čelu sa gradonačelnikom Zoranom Antićem postigli smo uspeh. Pozivam žitelje Vranja i ljubitelje fudbala da u nedelju u 17 časova dođu na stadion Pamučnog kombinata Jumko, uživaju u meču sa Car Konstantinom iz Niša, prisustvuju uručenju pobedničkog pehara, a potom na Trgu Staniše Stošića uveličaju slavlje povodom plasmana u Prvu ligu



 



Za nas nema odmoraPre samo deset meseci Dinamo je bio u gotovo bezizlaznoj situaciji. U trenutku kada su ljubitelji fudbala očekivali da će Dinamo osvojiti prvo mesto i plasirati se u Srpsku ligu, greškama pojedinaca klub je doživeo blamažu. Ispostavilo se da su pojedini fudbaleri igrali sa žutim kartonima. Klub je platio ceh oduzimanjem bodova, a od titule ni traga ni glasa. Rez je bio neophodan. Gradonačelnik Zoran Antić preuzeo je na sebe veliku odgovornost. Usledila je izborna skupština kluba, gradonačelnik Antić postao je predsednik skupštine, a uspešni privrednik Borivoje Antić izabran je za predsednika kluba. Sada, sa osmehom na licu govori:

– Nikome od nas nije bilo lako. Mnoge stvari morali smo raditi ispočetka. Bilo je potrebno uspostaviti kontakt sa ljudima iz Fudbalskog Saveza regiona Istočne Srbije kako bismo dalje funkcionisali. Ljudi koji se nalaze na čelu FS RIS primili su nas, saslušali i vrlo brzo shvatili da je reč o odgovornim ljudima koji su na sebe preuzeli teret obaveza sa ciljem da Dinamo bude ono što je bio, ali i ono što zaslužuje. Sa druge strane imali smo sreće, tih dana vlasnik i gazda fudbalskog kluba Moravac iz Predejana odlučio je da istupi iz Srpske fudbalske lige. Odmah smo reagovali i usledila je jednoglasna odluka izvršnog odbora FS RIS da Dinamo iz Vranja bude novi srpskoligaš. To nam je dalo novu snagu. Jasno smo izašli sa idejom da želimo da se Dinamo plasira u Prvu ligu. Bili su oduševljeni našim stavom rekavši da možemo računati na njihovu podršku. Na kraju, doveli smo trenera Milana Dimoskog, kao i određeni broj fudbalera, pa je Dinamo jesenju sezonu završio sa istim brojem bodova kao Radnički iz Pirota. Plodna jesen ulila nam je još više nade, pa smo u jačem tempu nastavili drugi deo trke za bodove.

Kompletan tekst možete pročitati pretplatom na elektronsko izdanje „Vranjskih“ preko www.novinarnica.net

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar