Na meti nekih socijalista



Ne o politici: Dušan Stevanović

Stevanović, koji je dobio apsolutnu podršku kolektiva, ne želi da priča o političkom aspektu priče dok ministar ne donese konačno rešenje. Zakopčani su i socijalisti, ali se od odlično upućenih izvora može čuti da su protiv ponovnog izbora Stevanovića pojedinci iz SPS



 



Ne o politici: Dušan StevanovićDušan Stevanović po drugi put u poslednjih šest meseci čeka rešenje resornog ministra koji treba da odluči hoće li popularni Dule Grobar opet postati prvi čovek Osnovne škole „Vuk Karadžić“. Dokumentacija sa njegovim papirima je otišla najpre u Školsku upravu Leskovac, a odatle sredinom maja u Ministarstvo koje ima rok od mesec dana da donese odluku. Ukoliko to ne učini, odnosno ne odgovori ni sa „da“ ni sa „ne“, to će značiti da Stevanović ima takozvanu prećutnu saglasnost ministra i da će ponovo biti direktor škole koju je vodio od 2006. pa do prošle godine. Na taj način u fotelju se, posle pauze od zimus, nedavno vratio Zdravko Veličković, dugogodišnji direktor OŠ „Branko Radičević“ („Šesta škola“).

DRUGI KONKURS

Međutim, iako je prošao sve interne filtere u „svojoj firmi“, dobivši ogromnu podršku Školskog odbora (7:1) i Nastavničkog veća (od 85 za njega je glasalo 80 kolega) u odnosu na protivkandidatkinju Milenu Ćuković, Stevanović i dalje ne može da bude siguran da će se vratiti u direktorski kabinet. Uostalom, slična situacija dogodila se i prošle godine, kada je i pored velike podrše u školi izostalo pozitivno rešenje ministra Srđana Verbića. Tada je, 24. decembra, Stevanoviću iz Ministarstva najpre usmeno rečeno da je prošao, da bi ubrzo istog dana iz prestonice stiglo negativno rešenje:

– Zvanično su mi zamerene navodne nepravilnosti na završnom ispitu, iako zvaničan nalaz inspekcije do dematuje. Zbog toga, sada sa rezervom gledam na sve ovo – kaže Stevanović.

Kompletan tekst možete pročitati pretplatom na elektronsko izdanje „Vranjskih“ preko www.novinarnica.net

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar